Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
unesco-va geo priča na papuku

Održan prvi PReKUL zimski festival u Park šumi Jankovac

PReKUL zimski festival
1/26
Foto: Kristijan Toplak/Virovitičko-podravska županija
Kroz cjelodnevno druženje posjetitelji su mogli vidjeti, streličarski turnir, vatrene vitezove i Legendu o Snježnoj princezi

U jednom od najljepših dijelova UNESCO geoparka Parka prirode Papuk, Park šumi Jankovac, po prvi put je održan 'PReKUL zimski festival' u sklopu projekta 'Geo priče UNESCO geoparka'. Na festivalu su sudjelovale: Udruga vitezova Ružice grada, Dubovački streličari iz Karlovca i Mak teatar iz Zagreba. Kroz cjelodnevno druženje posjetitelji su mogli vidjeti streličarski turnir, vatrene vitezove i Legendu o Snježnoj princezi. Kroz ovaj festival, promiče se kulturno – povijesna baština Parka prirode Papuk koji će se odvijati svake godine do kraja provedbe projekta. Festival je uz mnoštvo posjetitelja iz cijele Slavonije posjetio i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, kao i ravnatelj Park prirode Papuk  Alen Jurenac.

Projekt 'Geopriče UNESCO geoparka' je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. 

projekt hgss-a Predstavljena turistička karta Papuka