Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
METALSKA JEZGRA ČAKOVEC

Održan tehnološko-poslovni susret 'Internet stvari – budućnost koja je tu'

Foto: Međimurska županija
U Metalskoj jezgri opremljen je prvi laboratorij za internet stvari u regiji

U Metalskoj jezgri Čakovec, prvom znanstveno-istraživačkom centru na području Međimurja, održan je tehnološko-poslovni susret "Internet stvari – budućnost koja je tu". Međimurska županija je ulaganjima u poduzetničku infrastrukturu u Centru znanja zahvaljujući Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u posljednjih desetak godina stvorila temelje za poticanje osnivanja i razvoja tehnološki orijentiranih poduzeća.

Poduzeća koja razvijaju proizvode visoke tehnološke razine upravo su ona koja isplaćuju iznadprosječne plaće i zapošljavaju visokoobrazovane stručnjake te kao takva mogu djelovati transformacijski na cjelokupno gospodarstvo i standard života u Međimurju i na cijelom sjeveru Hrvatske.

– Internet stvari postaje sve važniji pojam suvremenog doba i postaje sve prisutniji u raznim aspektima ljudskih života te je temelj svih proizvoda i usluga koje se nazivaju pametnima. Metalska jezgra i TICM osnovani su s namjerom da približavaju i pomažu poduzetnicima pri uvođenju novih tehnologija, kao što je internet stvari. TICM pruža pomoć s poslovne strane, u pripremi, provođenju i financiranju projekata, dok Metalska jezgra daje podršku s tehnološke i znanstvenoistraživačke strane – rekao je direktor TTICM-a Ivan Plačko.

U Metalskoj jezgri opremljen je prvi laboratorij za internet stvari u regiji, i to najsuvremenijom opremom koja je predstavljena 
poduzetnicima. Laboratorij će se moći koristiti za razvoj i testiranje prototipova elektroničkih sklopova.