Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prigodom Uskrsa

Održan tradicionalni humanitarni sajam 'Pomozimo zajedno'

Foto: Grad Kutina
Sajam je humanitarnog karaktera te se prikupljaju sredstva za najpotrebitije s područja Grada Kutine

Koordinacija Kutina Grad prijatelj djece i ove je godine organizirala humanitarni sajam ususret Uskrsu pod nazivom Pomozimo zajedno koji je uz veliki odaziv posjetitelja održan na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini. Sajam je okupio velik broj ustanova i udruga koje rade s djecom i mladima, a na bogatim štandovima kreativni uradci ukrašeni su u duhu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

običaj iz davnina Općina Gradec još uvijek njeguje tradiciju paljenja Uskrsne vuzmice

Izložbu pisanica u sklopu sajma otvorio je Muzej Moslavine Kutina, odnosno autorica, etnologinja i muzejska savjetnica, Slavica Moslavac. Na izložbi pod nazivom „Sretan Uskrs“ prikazane su pisanice izrađene raznim tehnikama u duhu moslavačkih običaja nastale na radionicama koje su običaj u Muzeju Moslavine. Na temu Uskrsa govorili su i predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Kutine na čelu s Gabrijelom Gredičekom. Uskrsni sajam otvorio je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je tom prilikom svima čestitao Uskrs te je obišao štandove i sudjelovao u humanitarnoj kupnji.

uskršnji poklon Varaždinska županija i Radio Sjeverozapad građanima poklonili 5000 pisanica

– Zahvaljujem svima na sudjelovanju i odazivu na Uskrsni sajam. Uz naše stalne sudionike sajma, škole, ustanove i udruge Grada Kutine, ove godine tu je i Zaklada Ivanova kuća te predstavnici Centra za azil iz Kutine – rekla je u ime organizatora predsjednica Koordinacije Renata Vlahek.

Sajam „Pomozimo zajedno“ humanitarnog je karaktera te se prikupljaju sredstva za najpotrebitije s područja Grada Kutine.

u križevcima Moto i biciklističko druženje na Uskrsni ponedjeljak