Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
GIRO DI KUTINA

Održana 7. utrka: Sudjelovalo 240 građana

Foto: Grad Kutina
U posebno velikom broju ove su godine na tradicionalnoj utrci sudjelovali najmlađi

Održana je humanitarna utrka Giro di Kutina koju sedmu godinu organiziraju Zajednica Talijana Dante Moslavina i Atletski klub Maratonjare.

UDRUGA SLIJEPIH KUTINA Za projekt “Vaše oko – naš pratitelj!” 500.000 kuna

Utrka je okupila oko 240 sudionika, a brojni su građani toga sunčanog prijepodneva prošetali do kutinskog bazena dati potporu trkačima svih uzrasta, posebno djeci koja su u velikom broju, što individualno, što kroz svoje klubove, sudjelovala u ovoj utrci.

Marijeta Di Gallo i Goran Todorov koji kao organizatori stoje iza ovog događaja naglašavaju kako je utrka sinergija brojnih volontera, članova Zajednice Talijana, AK Maratonjare, ali i ostalih rekreativaca koji su se uključili u ovaj događaj. Zahvalili su Gradu Kutini na podršci, ali i svim sponzorima koji su prepoznali važnost ovog događaja za promicanje rekreativnog sporta i boravka u prirodi kod djece i odraslih.

Utrku je otvorio gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić ističući kako je vidljivo da je utrka prerasla lokalni karakter, te je tom prilikom pozdravio i sportaše iz Kutine, Gline, Siska i drugih okolnih gradova koji su sudjelovali u Giru. I ove godine utrka je pokazala da se ne radi isključivo o sportu već su se građani kroz duže vrijeme družili na otvorenom, uz popratne sadržaje.

Konstituirano Gradsko vijeće Kutine Vijećem će predsjedati Davor Kljakić, zamjenici Dražen Kinderman i Ivica Glibo

Rute trčanja bile su prilagođene uzrastu trkača, a trkači su nagrađeni medaljama i poklon paketima sponzora. Budući da je utrka bila humanitarnog karaktera, organizatori su prikupili iznos od 2700 kn koji su donirali Udruzi Topot koja se bavi terapijskim jahanjem.