Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Održana manifestacija Dan Roma u Grubišnom Polju

Manifestacija Dan Roma Grubišnoga Polja je održana na Gradskoj tržnici i u sklopu nje je predstavljena etno-gastronomska tradicija nacionalnih manjina Grubišnoga Polja među kojima romske, češke, mađarske i srpske

Udruga Roma Grubišnoga Polja u subotu je pod pokroviteljstvom Grada Grubišnoga Polja bila domaćin svoje već tradicionalne manifestacije Dan Roma Grubišnoga Polja. Manifestacija je održana na Gradskoj tržnici i u sklopu nje je predstavljena etno-gastronomska tradicija nacionalnih manjina Grubišnoga Polja među kojima romske, češke, mađarske i srpske, piše Grad Grubišno Polje. 

Ovaj vikend 4. izdanje ŠtrudlaFesta u Jaškovu Kušajte čak 70 vrsta štrudli, pogledajte gladijatorsku borbu...

Predrag Bogdanić, predsjednik Udruge Roma Grubišnoga Polja naglasio je kako nacionalne manjine na području grada izrazito dobro surađuju, dok je suradnja Udruge Roma s većinskim narodom i predstavnicima lokalne samouprave na zavidnoj razini.

Zamjenik gradonačelnika Grubišnoga Polja Zlatko Pavičić je pohvalio međusobnu suradnju Grada i predstavnika romske nacionalne manjine na mnogim projektima, posebice na projektu društvenoga doma u naselju Stalovica, izgradnja kojega počinje uskoro, naglasio je.

Suzana Krčmar, predsjednica udruge Savez Roma u Republici Hrvatskoj sve je pozdravila u ime saborskoga zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija. Naglasila je kako je važno da Romi surađuju s lokalnom samoupravom, pojašnjavajući da sve aktivnosti nacionalnih manjina nemaju toliku snagu ako nemaju potporu lokalne samouprave kakvu Romi uživaju u Grubišnom Polju.