Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Ovaj vikend 4. izdanje ŠtrudlaFesta u Jaškovu

Kušajte čak 70 vrsta štrudli, pogledajte gladijatorsku borbu...

1/7
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Sve počinje utrkom  u subotu, a cjelodnevno događanja, dakle već od 10 sati ujutro, pa do 19 sati, posjetitelje očekuju u nedjelju 8. rujna

Organizatori ŠtrudlaFesta pozivaju sve zainteresirane da u subotu 7. i u nedjelju 8. rujan dođu u Jaškovo pored Ozlja, bez obzira na vremenske (ne)prilike i uživaju u festivalu štrudle Na ovogodišnjem 4. izdanju ŠtrudlaFesta okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i ponuditi više od 70 različitih okusa štrudle. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Zadovoljit će se tu svako nepce, ali i sva druga osjetila jer ovaj je gastro događaj dobre atmosfere, gastronomije, ali i niza radionica za velike i malene.

dobio certifikat oznake izvornosti U Kolanu održana Fešta od sira posvećena najcjenjenijem hrvatskom siru

Sve počinje utrkom  u subotu, a cjelodnevno događanja, dakle već od 10 sati ujutro, pa do 19 sati, posjetitelje očekuju u nedjelju 8. rujna. Osim isprobavanja raznih štrudli, koje se mogu kupiti po simboličnim cijenama, ali i drugih delicija koje će pripremiti ugostitelji, posjetitelji će se moći zabaviti raznim sadržajima; od vožnje fijakerom, jahanja na konjima, moći će se slikati uz višemetarsku slamnatu skulpturu tu su i gastro radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe.

Posebno zanimljiv bit će Dječji kutak s mnogo kreativnih radionica i zabavnih igara. Mnogobrojna TV lica doći će podržati ovaj  projekt koji čuva hrvatsku tradiciju i osnažuje kontinentalni turizam. Tako cijeli program vodi poznati glumac Zoran Pribičević, dok će njegova kolegica Doris Pinčić voditi radionicu ''Moja najdraža štrudla'', a bit će tu i poznati kuhar Branko Ognjenović koji će skupa s Doris oko 15 sati proglasiti najbolju štrudlu Hrvatske.

U tijeku je manifestacija “Idemo na selo – Tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije” Na meniju samoborska salama, punjena purica – baš kako su ih radile naše bake

Gosti iz Slovenije otkrit će kako oni pripremaju štrudlu, a od gostiju s Rimskih dana iz Vinkovaca doznat ćemo jesu li i stari Rimljani pripremali ovu slasticu. Osim na glavnoj pozornici, program će se odvijati i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer.