Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
dobio certifikat oznake izvornosti

U Kolanu održana Fešta od sira posvećena najcjenjenijem hrvatskom siru

1/13
Foto: Zadarska županija
Na 5. Fešti od sira sudjelovalo je preko 30 izlagača, OPG-ovaca s cijelog otoka Paga, iz Zadarske županije i drugih dijelova Hrvatske

U Kolanu je održana 5. Fešta od sira, zadnja i najveća ovoljetna gastronomska manifestacija u Kolanu, posvećena paškom siru koji je ove godine dobio certifikat oznake izvornosti. Uz domaćine, predstavnike općinske uprave i općinskog vijeća Općine Kolan, brojne stanovnike Kolana, ostalih stanovnika otoka Paga te turista, na Fešti su bili nazočni i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zamjenici župana Šime Vicković i Šime Mršić, pročelnik Daniel Segarić, saborski zastupnik i načelnik općine Jasenice  Martin Baričević te brojni drugi.

U tijeku je manifestacija “Idemo na selo – Tjedan seoskog turizma Zagrebačke županije” Na meniju samoborska salama, punjena purica – baš kako su ih radile naše bake

Na 5. Fešti od sira sudjelovalo je preko 30 izlagača, OPG-ovaca s cijelog otoka Paga, iz Zadarske županije i drugih dijelova Hrvatske.

Uz Paški sir nudili su se pršut, razne slastice, vino, maslinovo ulje, med od kadulje, ukrasi i brojni drugi proizvodi. Na fešti su nastupili najmlađi članovi KUD-a "Bartol Kašić" iz Kolana koje je na mišnicama pratio načelnik Općine Kolan Marin Pernjak.

Organizatori 5. Fešte od sira bili su Feel and taste Kolan, Općina Kolan i Turistička zajednica Općine Kolan.