Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
KOPRIVNIČKOJ GIMNAZIJI EUROPSKI PROJEKT PREKOGRANIČNE SURADNJE

Ploveći laboratorij za ispitivanje kakvoće voda

Foto: Grad Koprivnica
Predstavljena je plovna oprema vrijedna 300 tisuća kuna

Koprivnička Gimnazija Frana Galovića dobila je suvremeno opremljen ploveći laboratorij za analizu vode koji će se koristiti za terensku nastavu. Plovilo je nabavljeno sredstvima EU fonda na koji se škola prijavila sa susjedima.

Održan tradicionalni “Tulum izvrsnosti” Grad nagradio 168 najboljih učenika protekle školske godine

Cilj ovog europskog projekta je razvijanje međukulturalnih veza i suradnje učenika srednjih škola u mađarsko-hrvatskoj prekograničnoj regiji istraživanjem bioraznolikosti. Učenici će kroz školu u prirodi naučiti istraživati tlo, vodu i mikroklimu pomoću akvamobilnosti, ciklomobilnosti i kampiranjem.

Kažu kako će jedan od zadataka biti i očuvanje biološke raznolikosti na rijeci Dravi. – Projekt smo drugi put dobili u partnerstvu sa školama iz Preloga i gimnazijom iz Csurga. Vrijednost projekta je oko 1,8 milijuna kuna. Isto tako, naša škola dobiva opremu za plovidbu i kemiju, biologiju i fiziku vode.

ZAVRŠETAK ZA DVIJE GODINE Proširuje se imotsko groblje, grade se 124 grobnice i kosturnica

Imamo ploveći laboratorij i u ovom trenu smo spremni organizirati terensku nastavu sa šest stručno osposobljenih nastavnika za 20 do 30 učenika – istaknuo je ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić.