Izbornik
Naslovnica Gradovi Imotski
ZAVRŠETAK ZA DVIJE GODINE

Proširuje se imotsko groblje, grade se 124 grobnice i kosturnica

Foto: Grad Imotski
Potpisan ugovor s izvođačem radova vrijedan 5,6 milijuna kuna

Grad Imotski potpisao je ugovor s izvođačem radova za proširenje gradskoga groblja Gospe od Anđela u Imotskom, pa će se realizacijom toga projekta izgraditi još 124 grobnice i kosturnica. Vrijednost radova je 5,6 milijuna kuna, a rok za završetak je dvije godine. U sklopu radova groblje će se proširiti na sjevernoj strani te će se napraviti novi potporni zid.

DRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA GOSPIĆA Nova predsjednica GV-a izabrana je jednoglasno

U sklopu hrvatske mreže

– Svjesni smo potrebe za proširenjem groblja pa je Grad odlučio ući u ovaj projekt kako bismo sugrađanima olakšali kupnju grobnica, ali i kako bi samo groblje dobilo novi, primjereniji izgled. Sjeverni dio koji će se urediti dobit će i novu infrastrukturu te ćemo na taj način oplemeniti vječna počivališta naših najmilijih – izjavio je imotski gradonačelnik Ivan Budalić. Prisjetio se i dosadašnjih ulaganja u groblja na području Grada, a posebno onih na groblju Svetoga Roka.

Stigla nova učinkovita i štedljiva komunalna vozila Komunalcu Gospić isporučena dva vozila za sakupljanje otpada vrijedna 2,3 milijuna kuna

– Radovi su uključili dovođenje svih potrebnih priključaka i javne rasvjete. Osigurana je i potrebna vodovodna infrastruktura, uređene su staze na groblju, napravljen je potporni zid te nam još ostaje uređenje samog ulaza na groblje – istaknuo je Budalić, dodavši kako će grad i dalje nastaviti s radovima uređenja infrastrukture, objekata i izgleda grada.

Poštovanje pokojnika

– Na ovaj način iskazujemo dužno poštovanje prema svim našim pokojnicima. Naše gradsko groblje jedno je od ljepših groblja te iziskuje stalnu brigu i održavanje. Potrebe za novim grobnim mjestima svakako rastu pa je Grad Imotski uistinu trebao reagirati pravodobno i na pravi način. Obveza grada je, između ostaloga, briga o komunalnim pitanjima, a rješavanje pitanja proširenja groblja spada u tu domenu. I do sada smo ulagali u ovo gradsko groblje - saniran je potporni zid te se kontinuirano uređuje okoliš – rekao je gradonačelnik Budalić.

– Podsjećam da smo pokrenuli i uspješno okončali postupak uknjižbe groblja koja se nalaze na području Grada Imotskoga, što otvara prostor za daljnja ulaganja i još kvalitetniju skrb i u ovom komunalnom pitanju. Postupak uknjižbe je opsežan i zahtjevan, ali je uspješno okončan – zaključio je Budalić.

GRADONAČELNIK GRADA POD SRĐEM UŽIVO NA CNN-U Franković o otvaranju Dubrovnika za turiste

Inače, Groblje Gospe od Anđela blagoslovljeno je 1936. godine, ali je utemeljeno još 1866., kada se prebacilo od crkve Svetoga Franje. Prema Odluci o grobljima, njima upravlja Komunalno društvo Grada Imotskoga koje se brine o korištenju, uređenju, održavanju i rekonstrukciji.