Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Stigla nova učinkovita i štedljiva komunalna vozila

Komunalcu Gospić isporučena dva vozila za sakupljanje otpada vrijedna 2,3 milijuna kuna

Foto: Grad Gospić
Ključeve vozila direktoru Komunalca Milanu Mataiji uručio je zamjenik generalnog direktora tvrtke Tehnix d.o.o. Željko Horvat, a primopredaji su nazočili gradonačelnik Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša

Nakon što je potpisan ugovor o nabavi komunalnih vozila između Komunalca Gospić d.o.o. i tvrtke Tehnix d.o.o., na Trgu Stjepana Radića obavljena je isporuka dvaju komunalnih vozila.

GRADONAČELNIK GRADA POD SRĐEM UŽIVO NA CNN-U Franković o otvaranju Dubrovnika za turiste

Iskorišten EU novac

Ključeve direktoru Komunalca Milanu Mataiji uručio je zamjenik generalnog direktora tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca Željko Horvat. Primopredaji su nazočili gradonačelnik Karlo Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša. Vrijednost nabave dvaju komunalnih vozila iznosi 2,316.250,00 kuna, od čega su bespovratna sredstva, u sklopu javnog poziva “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada”-Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014-2020”, Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti 1,850.000 kn dok je ostatak sredstava u iznosu od 466.250 kuna osigurao Grad Gospić.

Nabavljena vozila su visokih europskih performansi, opremljena kvalitetnim motorima niske emisije CO2 plinova, niske razine buke te jednostavnog upravljanja. Ova vozila bit će izuzetno funkcionalna i u uvjetima visokih temperatura, ali isto tako i niskih koje ovaj kraj ima u zimskim mjesecima, te će se korištenjem ovih kvalitetnih komunalnih vozila uvelike uštedjeti. Provedbom ovog projekta moderniziran je vozni park, optimiziran proces odvojenog prikupljanja otpada, povećana stopa odvojenog sakupljanja otpada i kvaliteta cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom.

Godišnja konferencija Američkog udruženja savjetnika za putovanja Američki turistički agenti prvi put se okupili u Dubrovniku

Željko Horvat iz tvrtke Tehnix kazao je da je ovaj projekt dokaz kako se EU novac može iskoristiti i doprijeti do krajnjih korisnika u suradnji s domaćim tvrtkama, poput Tehnixa koji je napravio vozila po najzahtjevnijim EU standardima te nudi i servis.

Briga za okoliš

– Zahvala svima koji su sudjelovali u projektu, od djelatnika Ureda za gospodarstvo u Gradu, tvrtke Komunalac, do tvrtke Tehnix koja je mjesec dana prije roka isporučila vozila. To je dokaz da u Hrvatskoj ima kvalitetnih, odgovornih i stručnih tvrtki. Ovim ćemo vozilima sakupljati i odvajati otpad i time povećati napore za brigu o okolišu, jer želja nam je u zaštiti okoliša i odvajanju i zbrinjavanju otpada biti učinkoviti kao u velikim gradovima u EU – kazao je Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića.