Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
GRADONAČELNIK GRADA POD SRĐEM UŽIVO NA CNN-U

Franković o otvaranju Dubrovnika za turiste

Foto: Grad Dubrovnik
Ekipa CNN-a snimila je materijale za još jednu emisiju koja će biti emitirana u srpnju

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković gostovao je uživo u CNN-ovoj izuzetno gledanoj emisiji “Quest Means Bussiness” koja je u petak navečer emitirana iz Dubrovnika. Svjetski poznati novinar Richard Quest milijunskoj publici predstavio je Dubrovnik koji je krenuo u turistički oporavak i s gradonačelnikom Frankovićem razgovarao o ponovnom otvaranju za turiste.

Godišnja konferencija Američkog udruženja savjetnika za putovanja Američki turistički agenti prvi put se okupili u Dubrovniku

– Dubrovnik je “COVID free”, imamo tek nekoliko aktivnih slučajeva, turistički djelatnici su u velikoj mjeri cijepljeni, kao i velik broj građana i idemo u jako dobrom smjeru – rekao je gradonačelnik Franković. Istaknuo je i važnost izravnih zrakoplovnih veza sa Sjedinjenim Američkim Državama, čiji će gosti prvih mjeseci nakon otvaranja biti prvi po broju dolazaka, ali i izrazio nadu da će se uskoro otvoriti i britansko tržište.

Richard Quest otvorio je i pitanje tzv. overturizma, no gradonačelnik je kazao kako se taj problem neće ponoviti jer se Dubrovnik danas razvija u smjeru održivog turizma u kojem su središnja figura građani Grada.

DOGAĐANJA U ČAZMI Kino pod zvijezdama, izbor najboljih filmova, ekosajam

Pozvao je Richarda Questa da se u to i uvjeri 2023. Iz Grada Dubrovnika poručuju kako je to bila još jedna u nizu izvrsnih promocija Dubrovnika, upravo na našim najvažnijim emitivnim tržištima Velikoj Britaniji i SAD-u, gdje CNN-ovu emisiju prati milijunska publika. Ekipa CNN-a, koja je u Dubrovniku boravila nekoliko dana, snimila je i materijale za još jednu emisiju – “Quest’s World of Wonder”, koja će biti emitirana u srpnju.