Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
DOGAĐANJA U ČAZMI

Kino pod zvijezdama, izbor najboljih filmova, ekosajam

Foto: Grad Čazma
Projekcija igranih i crtanih filmova održat će se pod zvijezdama i to iza gradske knjižnice

Nakon što se prošle godine nisu mogle održati zabavne čazmanske manifestacije zbog epidemioloških mjera, ove godine na velika vrata vraćaju se Kino pod zvijezdama i Ekosajam.

Kulturna, zabavna i edukativna manifestacija Počelo Bjelovarsko kulturno ljeto

Tako će se ove godine projekcije filmova održati pod zvijezdama iza gradske knjižnice, a Čazmanci će filmove sami izabrati između ponuđenih animiranih i igranih. Glasanje će trajati sve do 4. srpnja kada će se i održati Kino pod zvijezdama.

– Prošle godine kino na otvorenom u Čazmi održano je prvi put. Građani su odabrali animirani film “Štrumpfovi: Izgubljeno seli” i igrani film “Zvijezda je rođena”, a projekcije su bile dobro posjećene te je cijela ideja jako dobro prihvaćena. Drago mi je da smo našim sugrađanima mogli priuštiti još jedan novi sadržaj u gradu tijekom ljetnih mjeseci – poručio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Koronakriza uskratila je i održavanje manifestacije Ekosajam u Čazmi prošle godine, no ove, nadaju se organizatori, nastavit će dobru praksu barem u nekom obliku. Udruga Eko Čazma prikuplja izlagače te planira oplemeniti ovaj događaj novim sadržajima, najavljuje predsjednik Udruge Dražen Diktić.

NASTAVLJA SE KAMPANJA TURISTIČKIH ZAJEDNICA GRADA I ŽUPANIJE Na platformu stižu i videorecepti Alma Čatlaka

– Ekosajam već je tradicionalna manifestacija koja se odlično uklapa u smjer u kojem želimo ići, a to je ekološka poljoprivreda i zeleni turizam, baš kao što promoviramo projektom Čazma Natura – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Ovogodišnji Ekosajam u Čazmi održat će se sredinom rujna ako se, naravno, ne pogorša epidemiološka situacija.