Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Proljeće u Karlovcu

U obilazak grada na četiri rijeke povest će vas Nikola Tesla ili Marija Terezija

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Karlovačka turistička zajednica želi Karlovčanima, ali i gostima, omogućiti aktivno provođenje slobodnog vremena

Karlovačka Turistička zajednica želi Karlovčanima, ali i njihovim gostima, omogućiti aktivno provođenje slobodnog vremena, stoga pozivaju sve da budu dio proljetnih događanja na otvorenom u Karlovcu.

BOLJI UVJETI ZA VJEŽBANJE Još dvije nove svlačionice za sportaše

– Aktivnosti u sklopu programa Proljeće u Karlovcu rezultat su suradnje gradskih ustanova i institucija, civilnog sektora, ali i privatnih poduzetnika pa tako i u ova izazovna vremena imamo što ponuditi našim sugrađanima i posjetiteljima – kazala je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice Karlovac.

Posebno zanimljiva Aquatica

Već za uskrsnih blagdana organizirana su brojna događanja, poput traženja pisanica po gradskom šancu, uživanja u fiš-paprikašu koji su pripremili učenici Trgovačko-ugostiteljske škole te brojnih animacija u Aquatici. Posjetitelji se mogu uključiti na besplatne turističke ture po Karlovcu, mogu zaploviti Kupom na Žitnoj lađi “Zora” ili sudjelovati u zanimljivim programima za velike i male u akvariju Aquatici. Upravo je Aquatika i njen okoliš posebno zanimljiv ovog proljeća nakon uređenja šetnice uz rijeku Koranu i gradsko kupalište te postavljanja edukativnih infopunktova u sklopu projekta pod nazivom “Susret s rijekom”. Suradnja koju je Turistička zajednica Karlovca ostvarila s Udrugom turističkih vodiča Bastion jedan je od najzanimljivijih projekata koji traje cijele godine. Riječ je o besplatnim, tematskim razgledavanjima Karlovca za individualne posjetitelje, a teme su: franjevci, gradske slastičarnice, Zvijezda, karlovačke milje...

Nova ulaganja u razvoj cikloturizma u Jastrebarskom Moderna odmorišta za bicikliste s infopločama, klupama, stalcima...

U razgledavanje grada možete se uputiti subotom u za to predviđenim terminima uz prethodnu najavu.

– Tu smo aktivnost započeli prošloga ljeta kada smo sugrađanima i posjetiteljima ponudili osam različitih tematskih tura za obilazak grada. Ove smo godine priču proširili na veći broj tema i na veći dio godine. Vodiči svojom pričom, sadržajem i svojim inspirativnim te često emotivnim interpretacijama naših karlovačkih atrakcija i sadržaja daju svemu posebnu, dodanu vrijednost – kazala je M. Burić. Dodala je da je suradnja i povezivanje svih dionika u turizmu grada Karlovca osnovna zadaća Turističke zajednice grada Karlovca.

– Na to smo posebno naglasak stavili projektom integriranog upravljanja destinacijom IQM koji već dvije godine provodimo – dodala direktorica M. Burić.

Šetnje su besplatne za sve zainteresirane, a posjetiteljima je osiguran i audiovodič s jednokratnim slušalicama.

– Za naše šetnje lani je bilo interesa u Zagrebu, Rijeci, Jastrebarskom. Dobili smo puno pohvala od kolega iz cijele Hrvatske te iz naše krovne udruge vodiča što smo zaista bili primijećeni s ovom aktivnošću. Tome se zaista veselimo.

Ove smo godine, motivirani lanjskim uspjehom, napravili nove zanimljive i privlačne ture, a na neke od njih će voditi i kostimirane osobe iz karlovačke povijesti, primjerice šetnja Karlovcem u društvu Nikole Tesle, šetnja Zvijezdom u društvu Marije Terezije ili vojna tura u pratnji austrougarskog časnika – objasnila je Danijela Domboš, predsjednica Udruge Bastion.

Detalje o turama, koje su započele krajem ožujka i trajat će do prosinačkih adventskih tura, posjetitelji mogu pogledati i rezervirati svoj termina na www.visitkarlovac.hr ili na Fb stranici TZ grada Karlovca, gdje mogu vidjeti i ostale zanimljivosti.

Projekt i sve aktivnosti podržao je i gradonačelnik Damir Mandić, predsjednik TZ-a grada Karlovca, zahvalivši turističkim vodičima koji rade sjajan posao u prezentaciji i predstavljanju Karlovca te svima koji se u ovim teškim vremenima trude održati turističku ponudu.

Potpore Grada

– Grad Karlovac će nastaviti s potporama ugostiteljskom i turističkom sektoru. U gradskom proračunu spremne su i potpore za sve tradicionalne turističke manifestacije bude li situacija dopustila njihovo održavanje. Turistička zajednica Karlovca sa svojim partnerima bit će spremna organizirati manifestacije – najavio je Damir Mandić.

ATRAKCIJA U IVANIĆ-GRADU Novo vodeno dječje igralište za ljetne dane

Ovog proljeća i karlovački sjajni restorani nude neodoljive kombinacije ribljih jela, od juhe do salate, od ribe na žaru do filea u pivskom tijestu, slatkovodne, ali i morske specijalitete, kako bi posjetitelji uživanje u Karlovcu mogli zaokružiti i uživanjem u bogatoj gastronomskoj ponudi.