Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Nova ulaganja u razvoj cikloturizma u Jastrebarskom

Moderna odmorišta za bicikliste s infopločama, klupama, stalcima...

Foto: Grad Jastrebarsko
Biciklisti i prolaznici mogu saznati informacije o rutama, duljini, vremenu vožnje i težini staza

Nakon nabave električnih bicikala, gradnje moderne garaže za njihov najam, označavanja biciklističkih ruta u duljini od 256 kilometara po cijelom jaskanskom kraju te implementacije aplikacije Jaska Bike, cikloturistička odmorišta novi su ulog u razvoj jaskanskog cikloturizma.

ATRAKCIJA U IVANIĆ-GRADU Novo vodeno dječje igralište za ljetne dane

Dostupne sve informacije

Na informativnim pločama koje su postavljene u sklopu ovih odmorišta biciklisti, ali i prolaznici, mogu saznati informacije o biciklističkim rutama, njihovoj duljini, vremenu vožnje te težini same staze. Polazišna točka, a ujedno završna točka svih osam biciklističkih staza, uređeno je atraktivno cikloturističko odmorište neposredno uz park Erdödy i spremište za električne bicikle.

Smještaj i lokacija ovog odmorišta pruža turistima višestruki dodatni sadržaj i mogućnost razgledavanja atraktivnih spomenika prirodne i kulturne baštine s obzirom na to da je park Erdödy zaštićeni spomenik parkovne arhitekture, a u kojem se ujedno nalazi i zaštićeni spomenik kulturne baštine, dvorac Erdödy. Odmorište je opremljeno infopločom na kojoj se nalaze sve relevantne informacije o svim biciklističkim stazama na području grada, postavljena je klupa u obliku grozda, stalak za bicikle i ostali sadržaji.

GRAD GOSPIĆ ZA UDRUGE I SPORT OSIGURAO VIŠE OD DVA MILIJUNA KUNA Novac za mlade, branitelje, tehničku kulturu

Cikloturističko odmorište Plešivica I. nalazi se na atraktivnoj lokaciji na obroncima Plešivice i udaljeno je svega 50 metara od glavnog ulaza Plešivica u park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, vrijedno i zaštićeno područje prirodne baštine. Pokraj odmorišta prolazi čak pet biciklističkih staza – staza vizura, staza tradicije, staza kamena, staza vina i staza prirode.

Na ruti vinske ceste

Posebnost ovog odmorišta, odnosno njegov dodatni sadržaj cjelokupnoj cikloturističkoj ponudi ogleda se u tome što se nalazi na samoj ruti Plešivičke vinske ceste, jedne od turistički najatraktivnije vinske ceste Zagrebačke županije, na kojoj se nalazi 30-ak vinara.

Ugovorima o zakupu gospićki poljoprivrednici dobili državnu zemlju Zemljišta mogu obrađivati 25 godina, a možda i dulje

Cikloturističko odmorište Hrastje Plešivičko I. nalazi se na samom ulazu u prigradsko naselje Hrastje Plešivičko, okruženo prekrasnim šumskim krajolikom. Odmorište je opremljeno klupom u obliku grozda, nadstrešnicom za cikloturiste, stalkom za bicikle i ostalim sadržajima, a i tu je infoploča.