Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
GRAD GOSPIĆ ZA UDRUGE I SPORT OSIGURAO VIŠE OD DVA MILIJUNA KUNA

Novac za mlade, branitelje, tehničku kulturu

Foto: Grad Gospić
Za provedbu programa, projekata i manifestacija 22 udruge Grad dodjeljuje 941.748,81 kunu

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević potpisao je ugovore s predstavnicima udruga civilnog društva koje djeluju na području Grada. Grad Gospić i ove je godine objavio Javne pozive za dodjelu financijskih sredstava udrugama u sljedećim područjima: branitelji i stradalnici, tehnička kultura, institucionalna podrška, kultura, djeca, mladi i zajednica, zdravstvo i socijalna skrb te turizam, zaštita okoliša i održivi razvoj.

Ugovorima o zakupu gospićki poljoprivrednici dobili državnu zemlju Zemljišta mogu obrađivati 25 godina, a možda i dulje

U sklopu programskih područja koja su usklađena sa strategijom razvoja grada Gospića cilj ovog javnog poziva je sufinancirati programe udruga civilnog društva i time zadovoljiti potrebe građana.

Potpisom ugovora Grad Gospić dodjeljuje ukupno 941.748,81 kunu za provedbu programa, projekata i manifestacija 22 udruge. Sredstva su dodijeljena po nekoliko područja. Za branitelje i stradalnike osigurano je 74.500 kuna, za projekt udruga u sklopu tehničke kulture dodijeljeno je 30.000 kuna, dodijeljena je i institucionalna podrška u ukupnom iznosu od 344.687,56 kuna, dok je za projekte u sferi kulture izdvojeno 164.500 kuna.

Za djecu, mlade i zajednicu dodijeljeno je 90.000 kuna, a za projekte udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi izdvojeno je 218.061,25 kuna. Za turizam, zaštitu okoliša i održivi razvoj udruge su dobile 20.000 kuna.

ČAZMA Za Udrugu pčelara Grad Čazma izdvaja 40.000 kuna

Gradonačelnik Starčević potpisao je već ugovor sa Zajednicom sportova Grada Gospića u iznosu od milijun i 350 tisuća kuna pa su izdvajanja za udruge premašila dva milijuna i 260 tisuća kuna. Tom iznosu zavidjeli bi i puno veći gradovi u Hrvatskoj, a to dokazuje da proračun nikad nije bio stabilniji, unatoč velikoj koronakrizi.