Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Za Udrugu pčelara Grad Čazma izdvaja 40.000 kuna

Foto: Grad Čazma
Gradonačelnik Dinko Pirak i predsjednik Udruge pčelara Darko Janžek potpisali su ugovor o sufinanciranju udruge

Gradonačelnik Dinko Pirak potpisao je ugovor o sufinanciranju Udruge pčelara Čazma s predsjednikom udruge Darkom Janžekom. Iz Gradskog proračuna za Udrugu pčelara Čazma ove će se godine izdvojiti 40.000 kn, što je znatno povećanje u odnosu na prijašnje razdoblje.

ZA PROJEKTE FINANCIRANE EU FONDOVIMA Gradovima i općinama 22,3 milijuna bespovratnih kuna

Razlog tomu su nove mjere kojima će se izravno pomagati članovima u proizvodnji meda i drugih pčelarskih proizvoda. Gradonačelnik je članovima udruge najavio i mogućnost otvaranja svojevrsnog Mednog centra u Čazmi, gdje bi se prezentirali pčelarski, ali i drugi ekološki proizvodi čazmanskih proizvođača.

– Imamo krasan prostor u objektu iz projekta Čazma Natura, gdje možemo to sve prezentirati i gdje se može naći i kutak za pčelare da izlože svoje proizvode, prodaju i tako prezentiraju naš kraj – rekao je gradonačelnik Pirak. Darko Janžek, predsjednik čazmanske Udruge pčelara rekao je kako će sredstva biti utrošena na financiranje materijalnih troškova postojećih pčelinjih zajednica.

ŽUPANIJA SUFINANCIRALA PROJEKTIRANJE Mališani u Gradecu dobili 9,2 milijuna kuna vrijedan vrtić

Stanje u prirodi sve je lošije i pčelari se bore da pčele prežive razdoblja bez paše, a ove je godine i mraz ponovno odnio svoje.

– Imamo i program za podizanje kvalitete meda kroz koji kupujemo inoks-kante gdje se med može čuvati i flaširati pa su nam i za to sredstva dobrodošla. Da nema potpore Grada, pčelarska udruga ne bi mogla funkcionirati u svojim osnovnim stvarima. Zahvalni smo Gradu i gradonačelniku Piraku – rekao je Janžek.

Ministrica Nataša Tramišak uručila je ugovore vrijedne 47 milijuna kuna Na prostoru županije ugovoreno EU projekata u vrijednosti 4 milijarde kuna

Domaćin susreta bio je Ivan Sever, koji se ovim poslom bavi već 55 godina i zasigurno je jedan od pčelara s najdužim stažem. Ujedno je zahvalio građanima Čazme koji kupuju njegov med jer, da nema njih, ni on ne bi dolazio na tržnicu u Čazmi gdje jedini prodaje pčelinje proizvode.