Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ministrica Nataša Tramišak uručila je ugovore vrijedne 47 milijuna kuna

Na prostoru županije ugovoreno EU projekata u vrijednosti 4 milijarde kuna

Foto: Zagrebačka županija
Uručenim ugovorima financirat će se poduzetnički inkubator u Velikoj Gorici i biciklističke staze u tri općine

Poduzetnički inkubator u Velikoj Gorici te biciklističke staze na području općina Pušća, Marija Gorica i Brdovec.

GOTOV MOST NA KARIŠNICI Prometna infrastruktura za sigurnu županiju

Novi su to projekti koji će se realizirati europskim novcem, a ugovore o dodjeli sredstava kroz mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) uručila je prošlog tjedna predstavnicima Velike Gorice, Pušće, Marije Gorice i Brdovca ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Za budućnost poduzetnika

Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora je 38,1 milijun kuna, a ukupna vrijednost projekata je 47 milijuna kuna. Bespovratni europski novac dodijeljen je kroz dva različita natječaja ITU mehanizma.

Ministrica Nataša Tramišak tom je prilikom kazala da će projekt Poduzetničkog inkubatora zasigurno znatno doprinijeti budućem razvoju poduzetništva na području grada Velike Gorice.

NOVA VIZURA OTOKA UGLJANA U Kalima ribarska luka, u Preku se gradi novi hotel

– Poduzetnički inkubator kao poduzetnička potporna institucija sa sobom nosi budućnost i razvoj novih, malih inovativnih poduzetnika, posebno onih u razvoju ICT industrije koristeći nove moderne tehnologije – rekla je ministrica Tramišak te se osvrnula i na dodatna tri potpisana ugovora s okolnim općinama vezana uz razvoj nove biciklističke infrastrukture.

– Ta tri vrijedna ugovora omogućit će više od 17 kilometara nove biciklističke infrastrukture – objasnila je ministrica Tramišak.

Ide projekt vodoopskrbe

Uručenju ugovora nazočio je i župan Stjepan Kožić. Posebno je naglasio da je na prostoru Zagrebačke županije, u programskome razdoblju 2014.-2020., ugovoreno europskih projekata u iznosu većem od 4 milijarde kuna, od čega oko 3 milijarde kuna u vodno-komunalnom sektoru.

Obilježen početak rekonstrukcije i dogradnja područnog objekta Projekt proširenja dječjeg vrtića Zvončić u Briševu košta 6 mil. kuna

– Ovdje svakako želim istaknuti gradnju vodoopskrbnoga sustava u istočnome dijelu županije. Radovi su u visokoj fazi realizacije i bit će završeni do 2023. godine – rekao je župan Kožić.