Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ŽUPANIJA SUFINANCIRALA PROJEKTIRANJE

Mališani u Gradecu dobili 9,2 milijuna kuna vrijedan vrtić

Foto: Zagrebačka županija
Novi vrtić opremljen je najsuvremenijom didaktičkom opremom

Opremljen je najsuvremenijom didaktičkom opremom, a ima kapacitet za stotinjak djece od jasličke do predškolske dobi. Dječji vrtić “Din-don” koji je otvoren u Gradecu izgrađen je, kazala je načelnica Ljubica Ambrušec, s ciljem da mlade obitelji ostanu u ovoj općini i da se doseljavaju nove, umjesto da odlaze potrazi za boljom sredinom.

ZA PROJEKTE FINANCIRANE EU FONDOVIMA Gradovima i općinama 22,3 milijuna bespovratnih kuna

– Zagrebačka županija ulaže velike napore kako bi mladima stvorila uvjete za ostanak na selu. Upravo je općina Gradec ogledan primjer kontinuiranoga ulaganja Županije u razvoj ruralnih područja – komentirao je župan ovaj projekt vrijedan 9,2 milijuna kuna, u kojem na bespovratna europska sredstva, kroz Program ruralnog razvoja RH, otpada 7,4 milijuna.

Župan je pritom istaknuo i činjenicu da je Županija s 400 tisuća kuna sufinancirala izradu projektne dokumentacije za sam vrtić, kao i druga ulaganja poput gradnje škole i sportske dvorane u Gradecu. Rekao je tom prilikom i da je gradnja dječjih vrtića važna demografska mjera, ali i mjera kojom se mladi ljudi žele zadržati u ruralnom području.

Ovaj će vrtić omogućiti mladim roditeljima standard dostojan 21. stoljeća, komentirala je pak načelnica Ambrušec, dodavši da je gradnja ovoga objekta pokazala da se zajedništvom Općine, Županije, ministarstava, države i Europske unije može učiniti ‘veliko dobro’ za ruralni kraj.

Ministrica Nataša Tramišak uručila je ugovore vrijedne 47 milijuna kuna Na prostoru županije ugovoreno EU projekata u vrijednosti 4 milijarde kuna

Privremena ravnateljica vrtića Dunja Barušić naglasila je da je opremljenost vrtića preduvjet njegova uspješnog razvoja.