Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
ATRAKCIJA U IVANIĆ-GRADU

Novo vodeno dječje igralište za ljetne dane

Foto: Grad Ivanić-Grad
U gradskoj se upravi nadaju da će ovaj zabavni park postati popularno ljetno okupljalište

Jedinstveno novo vodeno dječje igralište za vruće ljetne dane bit će sagrađeno u Ivanić-Gradu. Naime, započela je gradnja otvorenog dječjeg vodenog igrališta u kojemu će ivanićgradski mališani moći uživati već ovoga ljeta. Igralište se sastoji od niza vodenih sprava, poput vodenih lukova kroz koja će djeca moći protrčavati u sparnim ljetnim danima i istovremeno se hladiti od vrućine gradskog asfalta.

GRAD GOSPIĆ ZA UDRUGE I SPORT OSIGURAO VIŠE OD DVA MILIJUNA KUNA Novac za mlade, branitelje, tehničku kulturu

Riječ je o inovativnom projektu po kojem će Ivanić-Grad biti prepoznatljiv, nadaju se u gradskoj upravi. Sastavni dio vodenog parka bit će i vodeni topovi za djecu te veliki tuševi u obliku cvjetova s mlaznicama koje će bacati vodu s površine u raznim ritmovima, a noću i raznim bojama.

„Vodeni park spoj je više namjena – služi kao vodeni zabavni spray park za igru. Prostor je namijenjen igri, rekreaciji i provođenju slobodnih aktivnosti za djecu, ali i odrasle. Zona zabavnog parka bit će ograđena ogradom s ulazima za pješake – opisuju budući vodeni park u gradskoj upravi.

Radovi su već počeli, a vodeni zabavni park sastojat će se od podruma u kojem je smještena strojarnica i vanjskog dijela u razini okolnog terena na kojem će se nalaziti prostor s elementima za produciranje vodenih atrakcija, površina za sjedenje i sunčanje (plaža) s natkrivenim dijelovima, kabinom za presvlačenje i tušem.

Ugovorima o zakupu gospićki poljoprivrednici dobili državnu zemlju Zemljišta mogu obrađivati 25 godina, a možda i dulje

Nadaju se kako će ovaj park postati omiljeno ljetno okupljalište stanovnika Ivanić-Grada.