Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
STIŽE VRIJEDNO KOMUNALNO VOZILO

Sve više odvojeno prikupljenog otpada

Ivanić Grad
Foto: Grad Ivanić-Grad
Zahvaljujući uspješnim projektima na području zbrinjavanja otpada među najuspješnijim smo gradovima u županiji i šire – rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš

Projektom ivanićgradske Razvojne agencije “IGRA” nabavit će se specijalizirano komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada, kojim će se za 350 tona godišnje povećati prikupljanje otpadnog papira, plastike i biootpada na području djelovanja komunalnog društva Ivakop, tj. grada Ivanić-Grada te općina Križ i Kloštar Ivanić. Ukupna vrijednost projekta je 1,535.834,76 kuna, od čega je 1,297.384,54 kune sufinancirano sredstvima EU (85%), a 15% sredstvima Grada Ivanić-Grada, općina Križ i Kloštar Ivanić te tvrtke Ivakop.

Ivanić Grad Bolji uvjeti za učenike U Graberju Ivanićkom počela gradnja školske sportske dvorane

– To je jedan u nizu naših EU projekata koje provodimo u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, općinama Križ i Kloštar Ivanić te Razvojnom agencijom IGRA. Tu je i nabava više od 14.000 komunalnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada za domaćinstva. Od 2,6 milijuna kuna i tu 85% sufinancira EU – rekla je direktorica Ivakopa Sanja Radošević. – Četvrti je to projekt ostvaren u suradnji s Ivakopom te uz financijsku pomoć EU. Ovim specijaliziranim vozilom povećat ćemo udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada te smanjiti količinu odloženog otpada na odlagalište Tarno. Zahvaljujući uspješnim projektima na području zbrinjavanja otpada među najuspješnijim smo gradovima u županiji i šire – rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.