Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
IVANIĆ-GRAD STIPENDIRA 30 UČENIKA I STUDENATA

Za stipendije ove godine izdvojeno 225.000 kuna

Foto: Ivanić-Grad
Gradonačelnik Javor Bojan Leš potpisao je ugovore o stipendiranju

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš potpisao je ugovore o stipendiranju za školsku godinu 2020./2021. s 30 novih stipendista. Stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobilo je 15 učenika, dok je još 15 studenata dobilo stipendije u iznosu od 1000 kuna.

Aglomeracija Ivanić-Grad Do kraja 2023. novih 7000 priključaka na javnu odvodnju

Za program stipendija u gradskom proračunu je osigurano 225.000 kuna. Od 30 ovogodišnjih stipendija za učenike i studente dodijeljeno je prema kriteriju izvrsnosti 10 stipendija, dok je prema socijalnom kriteriju dodijeljeno 20 stipendija. Gradonačelnik Javor Bojan Leš čestitao je ovogodišnjim stipendistima, kao i onima koji su zadovoljili uvjete nastavka stipendiranja te izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima na školskim natjecanjima, kao i razvoju obrazovanja u gradu. Učenicima i studentima je najavio daljnji razvoj programa kako srednje, tako i visoke škole u Ivanić-Gradu.

Naime, ozbiljno se pristupilo pripremama i stvaranju mogućnosti da se u jednom dijelu Učeničkog doma napravi reprezentativan prostor za Visoku školu Ivanić-Grad i svojevrsni mini kampus za visoko obrazovanje. Visoka škola također radi i na izradi novih studijskih programa. Inače, kriteriji vezani uz dodjelu stipendija određuju kako iz jedne obitelji samo jedan učenik ili student može biti korisnik stipendije Grada. Također, učenik ili student, kao korisnici stipendije Grada Ivanić-Grada, ne mogu uz stipendiju Grada istovremeno primati i druge stipendije.