Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Tradicija

Održani Miljevački dani kukuruza

Dani kukuruza
Foto: Kristijan Toplak

Miljevci su 16. put bili domaćini Miljevačkih dana kukuruza. Riječ je o manifestaciji na kojoj se okupljaju slovačka društva, a moglo se vidjeti raskoš tradicije, kušati gastronomske specijalitete s naglaskom na kukuruzno brašno, ali i prisjetiti se kako se nekada komušao i brao kukuruz.

Na ovoj manifestaciji, koju je otvorio župan Igor Andrović, plesali su i zapjevali HKUD Bijela iz BiH, Matica slovačka Jelisavac, KUD Lipa iz Nove Bukovice, Matica slovačka Jakšić, učenici područne škole Miljevci i vrijedni domaćini i organizatori, članovi Matice slovačke Miljevci. 

U SVETIŠTU Gospe Voćinske u Voćinu položen je kamen temeljac za centar Biskup blagoslovio kamen temeljac U Voćinu se gradi Pastoralno-duhovni centar Župan Igor Andrović i direktor tvrtke Čazmatrans promet Dražen Pavlović potpisali su ugovor o jednogodišnjem prijevozu učenika osnovnih škola Potpisan ugovor Besplatan prijevoz za 1332 učenika OHBP je središnje mjesto za prijam, zbrinjavanje i obradu hitnih pacijenata, svojevrsno ogledalo bolnice kroz koje se očituje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite Zahvalnice zaposlenicima koji su od prvog dana u OHBP-u U deset godina kroz njihove je ruke prošlo 300.000 pacijenata