Izbornik
Naslovnica Županije
Zahvalnice zaposlenicima koji su od prvog dana u OHBP-u

U deset godina kroz njihove je ruke prošlo 300.000 pacijenata

OHBP je središnje mjesto za prijam, zbrinjavanje i obradu hitnih pacijenata, svojevrsno ogledalo bolnice kroz koje se očituje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite
Foto: Kristijan Toplak
Riječ je o djelatnicima Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Virovitica, koji je nedavno obilježio prvo desetljeće postojanja i na koji svakog dana dolazi i 90 pacijenata

Oni spašavaju život svaki dan, 24 sata dnevno, a u 10 godina, koliko postoje, kroz njihove je ruke prošlo više od 300.000 pacijenata iz Virovitičko-podravske, ali i susjedne Koprivničko-križevačke te Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o djelatnicima Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Virovitica koji je nedavno obilježio prvo desetljeće postojanja. Svakoga dana u ovaj odjel bolnice dolazi i do 90 pacijenata. U Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Virovitica danas radi jedan liječnik specijalist hitne medicine, četiri liječnika sekundarca (liječnici bez specijalizacije) te 28 medicinskih sestara i tehničara.

Ogledalo bolnice
Ravnatelj bolnice Dinko Blažević podsjetio je kako je odjel, kada je otvoren, bio jedan od prvih pet u Hrvatskoj financiran kroz projekt razvoja hitne medicinske pomoći investicijskog planiranja u zdravstvu.

– Bio je to projekt vrijedan 4,5 milijuna kuna, od kojeg je 1,7 milijuna utrošeno za uređenje prostora, a ostatak za nabavku opreme. OHBP se danas prostire na 470 četvornih metara, sastoji se od trijažne ambulante, ambulante za pregled ne hitnih pacijenata, reanimacijskog prostora, prostora za zbrinjavanje i opservaciju hitnih pacijenata i izolacijske sobe. OHBP je središnje mjesto za prijem, zbrinjavanje i obradu hitnih pacijenata. On je svojevrsno ogledalo bolnice, kroz koji se očituje razina i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite. Zato i ulažemo u njegov razvoj, osiguravajući dovoljan broj izvršitelja, kao i njihovu edukaciju te nabavku suvremene, kvalitetne opreme za dijagnozu i zbrinjavanje hitnih pacijenata – istaknuo je ravnatelj Blažević.

– Riječ je o odjelu koji svakodnevno prima sve pacijente koji dođu na prijamni šalter i koji nikada nije odbio pružiti zdravstvenu uslugu, iako je čak 70 posto pacijenata onih koji nisu hitni pacijenti. Ovdje rade educirani ljudi, kvalitetni liječnici i zdravstveno osoblje koje godinama pohađa edukaciju te se koriste suvremenom opremom. Zahvaljujem im na timskom radu koji imaju s drugim odjelima i specijalistima, kao i na izvrsnoj suradnji s našim drugim zdravstvenim ustanovama, timovima Zavoda za hitnu medicinu te Zavodom za javno zdravstvo Sv. Rok. Trenutno smo jedini na području RH koji imamo i posebno dežurstvo opće medicine u organizaciji Doma zdravlja, a koje je u prostorima objedinjenog bolničkog prijema. Još je to jedan primjer sjajnog timskog rada na korist svih naših pacijenata – rekao je, pak, župan Igor Andrović.

Dugogodišnji zaposlenici
Podijeljene su i zahvalnice zaposlenicima koji su od prvog dana u OHBP-u, a to su Edita Tomšić, Ivan Jantol, Ivan Oberling, Ivan Teskera, Matija Lacko, Mihael Muflizović, Dobrila Horvat, Marijanka Đurišević, Anđelka Milaković, Danica Husnjak Šalić i dr. Miša Benjek.

NASTAVIT ćemo osnaživati naše voćare i povrtlare, ali i cijelu poljoprivredu koja je ključ opstanka čitavog istoka Hrvatske, kazao je župan Ivan Anušić Visoka popunjenost kapaciteta Velik interes proizvođača potvrda opravdanosti gradnje RDC-a GRADONAČELNIK je istaknuo da sada i djelatnici i učenici imaju više nego dobre uvjete za rad i boravak u školi Škola u Vrtlinskoj osnovana je davne 1881. godine Energetska obnova Područne škole u Vrtlinskoj koštala je 185.000 eura DONESENE su odluke koje su važne za zdravstveni sustav i standard na području županije Važne investicije u zdravstvu Šest novih vozila za hitnu medicinu, MR u Našicama