Izbornik
Naslovnica Županije
Važne investicije u zdravstvu

Šest novih vozila za hitnu medicinu, MR u Našicama

DONESENE su odluke koje su važne za zdravstveni sustav i standard na području županije
Foto: OBŽ

Na dnevnom reda Skupštine Osječko-baranjske županije proteklog tjedna bile su i dvije točke koje su, istaknuto je, izuzetno važne za zdravstveni sustav i standard na području županije. Vijećnici su tako podržali prijedlog i dali suglasnost Općoj županijskoj bolnici Našice za nabavu uređaja za magnetsku rezonanciju za potrebe njezina Odjela za radiologiju. Planirana vrijednost uređaja, zajedno s troškovima nabave i ugradnje uređaja te prilagodbe prostora, iznosi 1,5 milijuna eura, a financirat će se iz sredstava državnog proračuna. Riječ je o uređaju važnom za rano otkrivanje malignih oboljenja i posttraumatskih stanja, ali i praćenje uspješnosti terapije te kod preventivnih pregleda zdravih osoba. Zbog velikih lista čekanja, uređaj je teško dostupan na ovom području, a prema OŽB-u Našice gravitira oko 80.000 osoba s područja Našica, Orahovice, Slatine, Donjeg Miholjca, dijela Valpovštine i Đakova, pa je neupitna opravdanost kupnje, rečeno je. Osim toga, MR postaje standard prilikom dijagnostike u specijalističko-konzilijarnoj zaštiti kojoj se daje bitna uloga tijekom optimalizacije troškova u zdravstvu. Liječnicima Odjela za radiologiju u Našicama olakšat će se tako postavljanje dijagnoze, rasteretiti MR dijagnostika u KBC-u Osijek, a pacijentima će se smanjiti dužina čekanja na pretrage.

Skupština OBŽ-a donijela je također Zaključak o davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu OBŽ-a za zaključivanje ugovora o nabavi šest vozila za hitnu medicinu, čija je ukupna cijena 480.000 eura.

RADOVI na svim zgradama na zaprešićkom trgu odnose se isključivo na konstrukcijsku obnovu Grad od stanara preuzeo troškove izrade elaborata Napreduje konstrukcijska obnova na Trgu žrtava fašizma JEDNOKRATNA potpora namijenjena je za nabavu udžbenika, radnih bilježnica i druge potrebne školske opreme Gradonačelnikova odluka Đakovačkim srednjoškolcima 70 eura gradske potpre Osim smanjivanja gubitaka, povećava se sigurnost opskrbe grada vodom jer je to jedini vodoopskrbni dovodni cjevovod na područje grada Rekonstrukcija nužna zbog velikih gubitaka Obnova magistralnog vodovoda Delovi-Bjelovar košta 16 milijuna eura