Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
od 5. do 7. listopada

Oko 200 izlagača na 21. osječkom Jesenskom sajmu

Jesenski sajam
Foto: Davor Javorović/PIXSELL/Ilustracija
U sklopu sajma održat će se poslovni razgovori hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika, izložbe ženskog i braniteljskog poduzetništva te 23. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda

Oko 200 domaćih i inozemnih izlagača sudjelovat će od 5. do 7. listopada na 21. osječkom Jesenskom sajmu, na kojem će se, uz ostalo, održati, i poslovni razgovori hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika, izvijestili su u utorak u tvrtki "Osječki sajam".

Direktor tvrtke Alen Vukašinović kazao je na konferenciji za novinare kako je Jesenski sajam jedna od ključnih sajamskih priredbi, programski je usmjeren na poljoprivredu i prehranu, posebice pčelarstvo te graditeljstvo i stanovanje, a cilj mu je poticanje gospodarstva i povećanje tržišne vidljivosti izlagača s ovoga područja.

Ivica Vrkić produktivnost i zapošljavanje Grad Osijek dodijelio nove potpore poduzetnicima

U sklopu sajma održat će se poslovni razgovori hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika, izložbe ženskog i braniteljskog poduzetništva te 23. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda. U suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom (HPA) u Osijeku će se po prvi put  održati priredba "Medni doručak iz hrvatskih pčelinjaka".

Predstavnik HPA Vatroslav Tissauer kazao je kako je cilj priredbe promocija domaće proizvodnje meda, koji nosi zaštićeni znak "Med s hrvatskih pčelinjaka. 

Podsjetio je da  je u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, kroz kampanje "Doručak s hrvatskih farmi" te "Naše domaće, sada i ubuduće", u posljednje dvije godine promovirano više od tisuću OPG-ova, u svrhu promocije domaćih poljoprivrednih proizvoda i informiranja potrošača o njihovom porijeklu i kvaliteti.

S obzirom da postojeći sajamski prostor na strelištu "Pampas" više nije adekvatan za organiziranje velikih sajamskih priredbi predsjednik osječkog Gradskog vijeća Željko Požega podsjetio je kako se, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, te uz većinsko financiranje iz EU fondova, priprema izgradnja gospodarskog centa, u sklopu kojeg bi se trebao nalaziti i novi sajamski prostor. 

Blogeri u Đakovu Blogeri, influenceri i ruski novinari obišli Slavoniju Milijuni preporuka za posjet Đakovu i Boroviku obići će svijet