Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
UNIŠTENI POLJOPRIVREDNI NASADI

Olujno nevrijeme uzrokovalo 1,2 milijuna kuna štete na području općine Kapela

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Područje te općine 26. i 27. srpnja ove godine zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom, što je prouzrokovalo velike štete na poljoprivrednim ratarskim kulturama i dugotrajnim nasadima

Županijske vlasti izvijestile su da je Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda prikupilo konačne podatke o šteti koju je na području općine Kapela prouzrokovala tuča 26. i 27. srpnja ove godine. Utvrđena je ukupna šteta u iznosu od 1,165.842,58 kuna, priopćili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Štete od nevremena Prirodna nepogoda u četiri općine

Područje te općine 26. i 27. srpnja ove godine zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom, što je prouzrokovalo velike štete na poljoprivrednim ratarskim kulturama i dugotrajnim nasadima.

Prijavljene su štete na kulturama zobi, kukuruza, tritikala, vinskog grožđa te na trajnim nasadima kruške, lješnjaka, oraha, šljive, trešnje, višnje, breskve i jabuke.

Općina Kapela samo je jedno od šest područja koje je ove godine zahvatilo teško nevrijeme. Župan Damir Bajs proglasio je ukupno šest prirodnih nepogoda u 2019. godini.