Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
IZNOS OD 600 ILI 800 KUNA

Općina daje 34 stipendije

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Stipendije Općine Čepin dodjeljuju se već sedmu godinu zaredom

Ukupno 34 stipendije u visini 600 ili 800 kuna primat će učenici srednjih škola, studenti, zatim učenici i studenti sportaši, invalidi, oni koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te studenti koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja.

Započela energetska obnova Društvenog doma u Čepinskim Martincima Moderan prostor za proslave i udruge

– Posebno se radujemo činjenici da se ove školske i akademske godine prijavio veći broj kandidata za stipendije za deficitarna zanimanja, pa ih je na konačnoj listi 16, u odnosu na proteklu godinu kada ih je bilo devetero. Pokazatelj je to da se polako ostvaruje cilj radi kojeg su uvedene stipendije za deficitarna zanimanja – potaknuti i usmjeriti učenike i studente prema obrazovanju za zanimanja kojih nedostaje i bez kojih društvo neće moći funkcionirati – poručio je načelnik Dražen Tonkovac.

Inače, kandidata na konačnoj listi za stipendije za STEM zanimanja ove godine ima petero. Stipendije Općine Čepin dodjeljuju se već sedmu godinu zaredom, i to izvrsnim studentima, sportašima i invalidima, a prije tri godine uvedene su i stipendije za deficitarna zanimanja, te za STEM područja znanosti. Usto, srednjoškolcima i studentima sufinanciran je i prijevoz, pa tako učenici za mjesečnu kartu izdvajaju 44,92 kune, a studenti 160 kuna.