Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
NAGRADA VEČERNJAKA I MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

OPG Ivana Palčića iz Vukovine među tri najbolja u Hrvatskoj

Foto: PIXSELL
– Nisam očekivao, ali hvala svima koji su prepoznali naš rad i trud – rekao je Ivan Palčić

Treće mjesto i ovacije na završnoj svečanosti dodjele osmog Večernjakova Agro Oskara pripali su Ivanu Palčiću, poljoprivrednom gospodarstveniku iz Vukovine. Ivanu je osvojenu nagradu, ček od 10.000  kuna, uručio Mario Sedmak, urednik zabavnog programa na HRT-u, partneru projekta izbora za najbolji OPG.

– Nisam očekivao, ali hvala svima koji su prepoznali naš rad i trud – rekao je I. Palčić kojem, inače, ovo nije prva nagrada za najboljeg OPG-ovca.

Iako je stopostotni invalid i nakon prometne nesreće koja mu se dogodila prije petnaest godina u invalidskim je kolicima, nije klonuo duhom i danas obrađuje oko 60 hektara zemlje, pa sije kukuruz, pšenicu, ječam i zob, uljanu repicu, soju i tritikale. Bavi se i izvlačenjem drva iz šume te prodajom drva za ogrjev, a uz to je i član atletskog kluba Uspon iz Velike Gorice – baca disk, kuglu i koplje, ponekad zaigra i stolni tenis.

Jedino što mu u životu nedostaje je – još zemlje.

Prvo mjesto pripalo je Tomislavu Kuhariću iz Zagorja koji ima farmu muznih krava te se bavi mljekarstvom, a na drugo mjesto i nagradu od 20 tisuća kuna osvojio je Juraj Orehovec iz Velikog Bukovca u Varaždinskoj županiji. Njegova obitelj bavi se uzgojem i preradom mesa peradi, a vlasnici su i najveće farme pataka u Hrvatskoj.

U Agro Oskaru sudjelovali su i čitatelji Večernjeg lista koji su glasali za svoj najbolji OPG te je prema njihovu izboru pobijedilo gospodarstvo Boškana Ucovića koji ima vinograde, maslinike, voćnjake i povrtnjak.