Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Konstituirano Vijeće romske nacionalne manjine

Oršuš: Nema "naših" i "vaših"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Izabran je jednoglasno, a zamjenik mu je Elvis Kralj

S obzirom na to da u našoj zajednici imamo ozbiljnih problema, koristim prigodi da sve pozovem na suradnju u interesu unapređenja kvalitete života svih građana. Smatram da u 21. stoljeću nije dobro dijeliti ljude na vaše i naše. Nadam se da ćemo uspostaviti dobru suradnju koja će rezultirati izradom strateškog akcijskog plana za Rome. U mandatu našeg Vijeća pokušat ćemo sanirati narušene međuljudske odnose i razbiti stereotipe o Romima koji nas godinama prate. Želio bih da se unutar Županije otvori Odsjek za romska pitanja u kojem će biti zaposleni visokoobrazovani Romi iz naše Županije – rekao je novoizabrani predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Matjaš Oršuš.

Potpisani ugovori za početak energetske obnove područnih škola Zbog loših uvjeta roditelji djecu upisuju u škole u gradu, ova bi obnova to mogla promijeniti

Izabran je jednoglasno, a zamjenik mu je Elvis Kralj.

– Postoje problemi u suživotu s romskom zajednicom, ali i unutar romskih naselja, a povećanje broja policajaca i uvođenje vaučera kako bi se spriječilo nenamjensko trošenje novca predlažemo u interesu sigurnosti i dostojanstva, kako Roma tako i većinskog stanovništva. Nužno je mijenjati zakonske propise oko neovlaštenog upada u posjed koji se mora teže sankcionirati. Pokušajte biti primjer u svojim naseljima – poručio je vijećnicima međimurski župan Matija Posavec.