Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ZBOG EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

Osigurali 2 milijuna kuna pomoći poduzetnicima

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Ugostiteljska djelatnost kao jedna od najviše pogođenih pandemijom COVID-19 obuhvaćena je mjerama pomoći

S obzirom na probleme u kojima su se zbog epidemije COVID-19 našli poduzetnici, posebice oni mali, te poljoprivrednici, Brodsko-posavska županija je u srpnju 2020. godine pokrenula “Program o provedbi mjere dodjele potpore male vrijednosti mikropoduzetnicima”. Cilj je programa očuvanje i unapređenje poslovne aktivnosti tvrtki čiji je rad obustavljen zbog epidemije. Sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna u cijelosti su osigurana u županijskom proračunu.

Značajni rezultati i investicije u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu... Značajni rezultati i investicije u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu...

S istim ciljem i svrhom Županija je u srpnju 2020. pokrenula i “Program potpora za unapređenje govedarstva”. Kako se globalna pandemija ne stišava, u travnju 2021. godine Brodsko-posavska županija ponovno je objavila javni poziv koji traje do iskorištenja sredstava, a namijenjen je mikro i malim subjektima čiji je rad privremeno ili djelomično obustavljen.

Cilj je javnog poziva očuvanje i unapređenje poslovne aktivnosti onim poslovnim subjektima čija je djelatnost otežana i ugrožena zbog epidemije bolesti COVID-19, a prihvatljivi prijavitelji su mikro i mali subjekti malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koji su registrirani i posluju na području Brodsko-posavske županije. Sredstva za provedbu ovog programa u ukupnom iznosu od 2 milijuna kuna planirana su u proračunu za 2021. godinu.

Prijave za dodjelu potpore zainteresirani mogu podnijeti poštom ili osobno u pisarnici Brodsko-posavske županije.