Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Značajni rezultati i investicije u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu...

Značajni rezultati i investicije u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu...

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Najveći pojedinačni projekt u Županiji je 45 milijuna kuna vrijedan Sustav za navodnjavane Orubica

U povodu ovotjednog obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije, iz županijske su uprave podsjetili na neke od najznačajnijih projekata i rezultata ostvarenih u proteklom četverogodišnjem razdoblju.

PODRUČNA JE ŠKOLA U ŠANDROVCU 49. ŠKOLSKI OBJEKT KOJI SE OBNAVLJA Projekt obnove škole vrijedan 1,4 milijuna kuna

Kako se navodi, Brodsko-posavska županija je uz partnerski odnos s Vladom RH ostvarila značajne rezultate te pokrenula ili provela dugoročne investicije u zdravstvu, gospodarstvu, poduzetništvu, poljoprivredi, školstvu i znanosti. Kroz brojne projekte i aktivnosti županija je nastojala dati doprinos obrazovanju i stvaranju boljih uvjeta za život mladih, sportu, razvoju javne infrastrukture kroz energetsku obnovu javnih i privatnih objekata te u poticanju korištenja obnovljivih izvora energije.

Regionalni centri

Najveći pojedinačni projekt u Brodsko-posavskoj županiji je 45 milijuna kuna vrijedan Sustav za navodnjavane Orubica, koji se gradi sredstvima fondova EU. Njegova gradnja uvelike će pomoći razvoju poljoprivrede, a cilj je vodom iz rijeke Save navodnjavati više od 320 hektara poljoprivrednih površina na području općine Davor.

Bjelovarsko-bilogorska županija u osam godina realizirala je brojne projekte Najveća ulaganja u školstvu i zdravstvu, uspješni po povlačenju EU sredstava, rast gospodarstva

Među nekim od najvećih europskih projekata ističu se i gotovo 80 milijuna kuna vrijedni projekti Regionalnog centra kompetencija Slavonika 5,0 i Slavonika 5,1, kojima su obuhvaćeni infrastrukturni zahvati na dogradnji brodske Tehničke škole, inovativnog i tehnološki naprednog sustava obrazovanja i osposobljavanja te jačanje i opremanje 12 strukovnih škola u Slavoniji.

Ne smije se zaboraviti ni izgradnja i unapređenje infrastrukture u Luci Slavonski Brod, u koju je dosad uloženo blizu 275 milijuna kuna. Razvitak ove luke od strateškog je značaja za Hrvatsku i EU, s obzirom da se nalazi na granici RH i BiH te predstavlja prvu i jedinu međunarodnu ulaznu luku Europske unije.

TRANSPARENTNOST Gradski proračun vidljiv svima

Tu su i značajna ulaganja u slavonskobrodsku i novogradišku bolnicu, Zavod za hitnu medicinu, Nastavni zavod za javno zdravstvo, energetsku obnovu škola i brojni drugi projekti.

Snažno gospodarstvo

  – Trudili smo se raditi kvalitetno i transparentno te neprestano ulagati u brojna područja života i rada. S istim entuzijazmom nastavit ćemo raditi i u budućem razdoblju, jer pred nama je još velik posao kako bi stvorili snažno gospodarstvo, osigurali nova radna mjesta, integrirali moderne tehnologije i izgradili sigurnu i gospodarski stabilnu Brodsko-posavsku županiju – poručio je župan Danijel Marušić.