Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PODRUČNA JE ŠKOLA U ŠANDROVCU 49. ŠKOLSKI OBJEKT KOJI SE OBNAVLJA

Projekt obnove škole vrijedan 1,4 milijuna kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U novoj školskoj godini ovu će školu pohađati 30 učenika, što je sedam više nego ove godine

Temeljita obnova Područne škole u Šandrovcu iduća je na dugačkom popisu škola koje se obnavljaju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o projektu vrijednom 1,4 milijuna kuna i 49. školskom objektu na području Županije za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova.

Bjelovarsko-bilogorska županija u osam godina realizirala je brojne projekte Najveća ulaganja u školstvu i zdravstvu, uspješni po povlačenju EU sredstava, rast gospodarstva

Obnovit će se tako još jedna manja županijska područna škola, a cilj Županije i župana Damira Bajsa je da sve škole kojima je Županija osnivač budu obnovljene. Energetska obnova škole u Šandrovcu obuhvaća izolaciju vanjskih zidova, postavljanje nove vanjske ovojnice, izolaciju podova, izolaciju stropova, drenažni sustav oko zgrade, rekonstrukciju sustava rasvjete, rekonstrukciju sustava grijanja. Škola je sagrađena 1886., a potres koji je pogodio i Bjelovarsko-bilogorsku županiju oštetio je školsku zgradu.

Stoga će Županija u dogovoru sa SAFU-om, budući da je energetska obnova europski projekt, dogovoriti potpisivanje aneksa ugovora u kojemu će biti uključena i sanacija objekta vezano uz štete od potresa. Ovu područnu školu pohađaju 23 učenika i ima pet zaposlenika. Broj učenika u njoj raste pa se iduće godine očekuje još sedam učenika više.

TRANSPARENTNOST Gradski proračun vidljiv svima

– Unatrag nekoliko godina ovu školu pohađalo je oko 25 učenika. Posebno se veselimo što će u idućoj školskoj godini biti 30 učenika. Uvijek volim istaknuti kako suradnja Bjelovarsko-bilogorske županije, župana i cijelog njegova tima s odgojno-obrazovnim ustanovama može poslužiti kao primjer jer su prepoznali važnost ulaganja u školstvo – rekla je ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo Sanja Vranješević.