Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurska županija

Osigurani besplatni topli obroci za 1200 djece iz 23 škole

Pročelnik Branko Sušec i voditeljica projekta Sonja Tošić Grlač
Foto: Međimurska županija
Prilikom određivanja koja će to djeca dobivati besplatne tople obroke, gledalo se jesu li im roditelji samohrani, nezaposleni i koliko još djece imaju, a popis se sastavljao u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, te školama

Međimurska županija osigurala je besplatnu školsku prehranu za 1200 učenika preko Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Prihvaćen je projekt rađen u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje REDEA-om, i od ove školske godine uključene su 23 škole.

- U ovim izazovnim vremenima, kad nemamo kontinuiran izvor financiranja na višegodišnjoj razini, pronašli smo način kako realizirati programe koji su prioritetni, osobito one koji uključuju djecu i mlade - istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec.

- Program osim prehrane uključuje i edukaciju osoblja škola - rekla je Sonja Tošić Grlač, voditeljica projekta. Prilikom određivanja koja će to djeca dobivati besplatne tople obroke, gledalo se jesu li im roditelji samohrani, nezaposleni i koliko još djece imaju, a popis se sastavljao u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, te školama.

Naglasak je na smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti djece u školama. Županija i REDEA sudjeluju i na projektu opremanja i adaptacija u ambulantama Doma zdravlja Čakovec i privatnih koncesionara, koji je vrijedan sedam milijuna kuna, a priprema se i prijava za natječaj za darovitu djecu koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.