Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
eu sredstva

Osigurano pola milijuna kuna za obnovu školskih objekata

Nikola Dobroslavić
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Ministarstvo će sva tri projekta sufinancirati u 50 postotnom iznosu

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je ravnatelje škola kojima je osigurano pola milijuna kuna za obnovu školskih objekata. Ravnatelj OŠ Petra Kanavelića iz Korčule Velebit Veršić, ravnateljica OŠ Stjepana Radića iz Metkovića Božena Nikoletić te ravnateljica OŠ Vela Luka iz Vela Luke Lucijana Mirošević zahvalili su Županiji i Ministarstvu na osiguravanju sredstava. Riječ je o projektima koje je početkom listopada 2017. godine Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport prijavio na natječaj Ministarstva.

U OŠ Vela Luka napravila se potpuna sanacija školske športske dvorane koja uključuje izmjenu parketa i rekonstrukciju centralnog grijanja, a iznos ulaganja iznosio je 485 tisuća kuna.

Na objektu OŠ Petra Kanavelića nastavit će se s drugom fazom izmjene, odnosno rekonstrukcije postojećeg krova. Nakon što je Županija prije dvije godina obnovila dio krova i sanirala strop u vrijednosti od 580 tisuća kuna, predstoji obnova drugog dijela u iznosu od 350 tisuća kuna.

U OŠ Stjepana Radića, koja je po broju učenika najveća škola, radit će se sanacija podova, odnosno izmjena parketa u četiri učionice, a vrijednost radova iznosi 280 tisuća kuna. U toj školi radovi se izvode u fazama budući da je riječ ne samo o velikoj investiciji, nego i o školi s velikim brojem učionica pa Županija nastoji kontinuirano ulagati u njihovu obnovu. Tako je 2015. godine financirala izmjenu parketa u tri učionice razredne nastave i 1 učionicu za posebni odjel.

Ministarstvo će sva tri projekta sufinancirati u 50 postotnom iznosu što je poticaj svima za prijavu na sve buduće pozive i natječaje, priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.