Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska 54 pregleda
Vrdoljak i Vrkić zajedno:

'Osijek je primjer da smo spojili lijevo i desno'

Ivan Vrdoljak Ivan Vrkić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
'Moji simpatični protukandidati kažu da nismo ništa napravili, pa mi pada na pamet da s MUP-om provjerimo žive li oni uopće u Osijeku. Napravili smo puno toga, ali nismo od onih koji se hvale. Samo se natječemo i tražimo da pobijedi najbolji', poručio je Ivan Vrkić

- U lokalne izbore ulazimo uzdrmani smo političkom nestabilnošću, jer se ne zna imamo li Vladu ili nemamo, uzdrmani gospodarsko - financijski zbog krize u Agrokoru s kojom se apsolutno nitko ne bavi. Izbor je između Hrvatske sukoba, laži, padanju koalicija, vrijeđanja i, s druge strane, mira, stabilnosti, odlučnosti, iskustva. Takav izbor je i u Osijeku koji je do prije šest, sedam godina živio kao danas Hrvatska, u stalnim sukobima, no danas je stabilan grad s perspektivama rasta i razvoja u svim segmentima - poručio je šef HNS-a Ivan Vrdoljak u Osijeku, gdje njegova stranka podupire nezavisnog Ivana Vrkića za gradonačelnika.

Na izborima se, nastavio je, može "potvrditi stabilnost i ozbiljan smjer politike koju je vodio gradonačelnik Vrkić sa sedam stranaka u Gradskom vijeću".

- Usporedimo to s koalicijom HDZ-a i Mosta koji u samo godinu dana dva puta blokiraju Hrvatsku. Vrkić je u četiri godine sa sedam stranaka uspio stabilizirati grad. Ne treba nam povratak u kaos i svađe, nego pobjeda Vrkića u prvom krugu da ne trošimo novac nepotrebno na drugi krug, a ishod će biti isti - poručio je.

Vrkić je na istoj tiskovnoj konferenciji, pak, Vrdoljaka nazvao "kreatorom jednog novog projekta u Osijeku" koji im je omogućio, kako je naveo, da otvore i stabiliziraju grad.

- Moji simpatični protukandidati kažu da nismo ništa napravili, pa mi pada na pamet da s MUP-om provjerimo žive li oni uopće u Osijeku. Napravili smo puno toga, ali nismo od onih koji se hvale. Samo se natječemo i tražimo da pobijedi najbolji. Osijek je primjer da smo spojili lijevo i desno, a evo sada šetnicom spajamo i Gornji i Donji grad - rekao je Vrkić na novoj šetnici uz Dravu koja se upravo dovršava.

- Važno je da sugrađani znaju da ako glasaju za mene, moraju glasati i za moju listu, jer ako to ne učine, može nam se dogoditi da kao i na nacionalnoj razini moramo ponovno na izbore, a zašto bi išli na nove izbore ako će najbolji izbor imati ukoliko izaberu mene - nastavio je on.