Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Poticaji

Osijek poduzetnicima daje 7 milijuna kuna potpora

Foto: Osječko-baranjska županija
Potpore se odnose na jačanje konkurentnosti i poticanje zapošljavanja. Za jačanje konkurentnosti predviđeno je 2,5 milijuna kuna, a za poticanje zapošljavanja 4,5 milijuna kuna potpora

Za potpore poduzetnicima iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Osijeka u 2019. godini iz gradskog proračuna bit će izdvojeno 7 milijuna kuna, najavio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega.

Javni poziv za dodjelu potpora raspisan je 3. svibnja i traje do 3. lipnja. Dostupan je na službenoj internetskoj stranici Grada Osijeka. Stručnjaci iz Poduzetničkog inkubatora BIOS i Centra za poduzetništvo će do isteka roka javnog poziva biti na raspolaganju poduzetnicima kako bi im pomogli u prijavi.

protezat će se na 135.000 kvadrata Gradnja bolnice u Osijeku najveća investicija u Slavoniji, Baranji i Srijemu

Potpore se odnose na jačanje konkurentnosti i poticanje zapošljavanja. Za jačanje konkurentnosti predviđeno je 2,5 milijuna kuna, a za poticanje zapošljavanja 4,5 milijuna kuna potpora. Predviđene su za mikro, mala i srednja poduzeća koja posluju na području Osijeka. Maksimalni iznos potpore za jačanje konkurentnosti je 70 tisuća kuna.

Kad je riječ o poticanju zapošljavanja, jedan poslodavac može prijaviti najviše pet novozaposlenih osoba i za svaku od njih dobiti 60 tisuća kuna, dakle maksimalno 300 tisuća kuna.

Osijek Magdalena Šteter najčitateljica, pročitala je 253 knjige