Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
ODRŽAN FUNGI FESTIVAL

Osim o gljivama, posjetitelje poučavali i o očuvanju prirode i bioraznolikosti

U dvorani Posjetiteljskog centra bila je postavljena i multimedijska edukativna izložba
Foto: Grad Kutina
U dvorani Posjetiteljskog centra bila je postavljena i multimedijska edukativna izložba Diverterra namijenjena djeci predškolske i školske dobi.

– Škrlet i MoslaVina, izložba vina prepoznatljivost su Kutine i Moslavine, a to će uskoro biti i Fungi festival u Lonjskom polju. Moslavina je prirodni biser, koji će tek biti otkriven, a uz promociju turizma, ovaj je Fungi festival važan i u razvijanju svijesti o potrebi očuvanja bioraznolikosti te zaštiti prirode – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, nakon posjeta ovogodišnjem festivalu gljiva u Parku prirode Lonjsko polje.

ZNAČAJNO PRIZNANJE Velik uspjeh vinara Moslavine u Londonu

Fungi festival, u Posjetiteljskom centru Repušnica, organizirali su Turistička zajednica grada Kutine, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje i Centar za istraživanje gljiva „Russula“ Novska. Posjetitelji su mogli obići veliku izložbu gljiva, edukativne sadržaje o biološkoj raznolikosti Lonjskog polja i važnosti njezina očuvanja te bogatu ugostiteljsku ponudu.

– Izložba gljiva je, prema preporukama epidemiologa, bila postavljena na otvorenom. Izložili smo gljive Slavonije i Moslavine, a kako bi ih posjetitelji što bolje upoznali, sve smo ih označili karticama s hrvatskim i znanstvenim nazivom, oznakom jestivosti i eventualne ljekovitosti – rekli su organizatori.

GRAD IZDVOJIO 150.000 KUNA ZA NOVI INSTRUMENT Stigao novi klavir za kutinske glazbenike

U dvorani Posjetiteljskog centra bila je postavljena i multimedijska edukativna izložba Diverterra namijenjena djeci predškolske i školske dobi. Izložba djecu poučava zaštiti okoliša, klimatskim promjenama te očuvanju prirode i bioraznolikosti.