Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
nositelj projekta

Osječka 1. gimnazija domaćin učenicima iz pet europskih zemalja

1/7
Foto: Grad Osijek
Radeći na tim projektima u tih sedam godina više od 200 naših učenika proputovalo je dvadesetak europskih zemalja. Ovaj projekt je počeo u rujnu 2019. i trajat će dvije godine, a njegova vrijednost je sto tisuća eura, rekla je koordinatorica projekta Ivana Štiglec

Sljedećih dana osječka 1. gimnazija bit će domaćin Erasmus+ KA2 projekta, vrijednog oko sto tisuća eura, u sklopu kojeg će se učenici iz pet europskih zemalja poučavati o europskim vrijednostima, ravnopravnosti spolova, inkluziji i interkulturalnoj komunikaciji.

Erasmus+ Trening za osobe koje rade s mladima „ReachOUTdoor!“

Nositelj projekta je 1. osječka gimnazija, a osim učenika i nastavnika iz Osijeka, u projektu sudjeluje 21 učenik i 13 nastavnika iz pet europskih zemalja - Španjolske, Grčke, Bugarske, Turske i Italije.

Koordinatorica projekta pod nazivom "Jačanje jednakosti, različitosti i inkluzije za interkulturalno europsko obrazovanje" Ivana Štiglec je rekla da slične projekte koje financira Europska unija provode već sedam godina, a ukupna im je vrijednost oko milijun eura.

- Radeći na tim projektima u tih sedam godina više od 200 naših učenika proputovalo je dvadesetak europskih zemalja. Ovaj projekt je počeo u rujnu 2019. i trajat će dvije godine, a njegova vrijednost je sto tisuća eura - rekla je Štiglec i dodala da će pisati nove projekte jer su oni vrlo važni za izobrazbu učenika.

Dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš je istaknula da su učenici iz pet europskih zemalja "došli na pravo mjesto” te da je taj projekt dokaz da je osječka 1. gimnazija iznimno kvalitetna škola s kvalitetnim profesorskim kadrom koji uvijek daje mnogo više od osnovnog sadržaja u nastavi.

Predstava Zabava uz Lava koji nije znao pisati

- U Osijeku žive 22 nacionalne manjine koje sukreiraju život i sadržaje našega grada i pridonose višoj razini življenja. S obzirom na to da je cilj ovog projekta jačanje jednakosti i uvažavanje različitosti i učenje o multikulturalnoj Europi, na pravom su mjestu - rekla je Gamoš.