Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ZAVRŠEN PROJEKT INFORMATIZACIJE VIJEĆNICE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Osječko-baranjska županija će godišnje uštedjeti 300.000 kn

Foto: Osječko-baranjska županija
To je jedini elektronički sustav glasovanja u Hrvatskoj koji je mobilan te za glasovanje koristi bežične uređaje

Prezentiran je proteklog tjedna rad novog sustava elektroničkog glasovanja. Time je označena realizacija projekta informatizacije vijećnice u kojoj se održavaju sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Osijeka. To je jedini elektronički sustav glasovanja u Hrvatskoj koji je mobilan te za glasovanje koristi bežične uređaje. Prezentaciji su nazočili predsjednik Skupštine OBŽ Dragan Vulin, potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, potpredsjednici Skupštine te predstavnici klubova vijećnika u Skupštini.

Potpisani ugovori za strateške projekte Županija gradi tri sustava navodnjavanja za 43 milijuna kuna

– Ovo je zajednički projekt Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka koji je Županija sufinancirala s milijun kuna, a Grad s 500.000 kuna. Za projekt je izdvojen značajan financijski iznos, no uz modernizaciju rada Skupštine i Gradskog vijeća, projekt će generirati značajne uštede jer smo njime potpuno "ukinuli papire". Samo Županija će godišnje uštedjeti oko 300.000 kuna – rekao je Vulin.

Novi sustav uveden je vrlo brzo nakon što je u siječnju ove godine RH prepustila Osječko-baranjskoj županiji svoj dio vlasništva nad zgradom u Županijskoj 4. Time je riješeno pitanje dvojnog vlasništva, koje je bilo prepreka da se krene u postupak obnove vanjštine i unutrašnjosti te zgrade