Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
JAVNI RADOVI

Osmero Kutinčana uređivat će i čistiti grad

Projekt je financiran sredstvima Europske unije za svih 8 osoba
Foto: Grad Kutina
Ugovori su potpisani s osam korisnika, a na natječaj je pristiglo 16 prijava.

Treću godinu zaredom, u suradnji s područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Kutina provodi Program javnih radova na revitalizaciji javnih površina grada. Tim povodom potpisani su ugovori između Grada Kutine i osam djelatnika javnih radova koji će raditi u gradskim ustanovama na određeno vrijeme od 6 mjeseci.

Spas Općine Gunja za razvoj gospodarstva i privlačenje investicija razvoj gospodarstva Kreću u gradnju i uređenje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni Velebit

Radit će se na održavanju čistoće i uređenju javnih gradskih površina te čišćenju javnih prostora. Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je da je riječ o osobama koje su teško zapošljive, a uglavnom dolaze iz ruralnih dijelova grada.

– Projekt je financiran sredstvima Europske unije za svih 8 osoba tako da će radnici ostvariti primanja u iznosu minimalne bruto plaće od 4732,82 kn za radnike s punim radnim vremenom (6 radnika), odnosno 50% troška minimalne bruto plaće u iznosu od 2366,41 kn za radnike s nepunim radnim vremenom (2 radnika). Svim radnicima bit će plaćeni putni troškovi, a Grad Kutina će snositi trošak određenih prava iz kolektivnog ugovora (božićnica) te će se pobrinuti za radne uvjete i nabavu opreme za rad. Ukupni troškovi programa javnih radova iznose 225.767,94 kuna – rekao je Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša.