Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Tvrtka Sobočan

Osmislili mobilne radne jedinice idealne za rad od kuće koji je u svijetu sve rašireniji

Izazov je bio dizajnirati i razviti potpuno novu liniju proizvoda
Foto: SOBOČAN
Tvrtka je podigla četiri proizvodne hale i može se pohvaliti da ima 1,5 milijuna četvornih metara opremljenih poslovnih prostora.

Prije ravnih dvadeset godina u Murskom Središću počela je s radom tvrtka koja je u kratkom roku pronašla mjesto na europskom tržištu proizvodnje namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda. Danas je na samom vrhu u toj branši. Riječ je o tvrtki Sobočan koja je nedavno predstavila nove proizvode.

Grad olakšicama pomaže gospodarstvenicima u vrijeme pandemije Tvrtke se inovativnim idejama bore za očuvanje radnih mjesta i daljnji razvoj proizvodnje

– Sve ove godine usavršavali smo se u proizvodnji i razvijanju proizvoda za naše klijente, i sad je napokon došao trenutak da sva ta znanja implementira mo u dizajn vlastitog proizvoda. Koronavirus i vrijeme izolacije inspirirali su nas da osluškujemo potrebe tržišta, kako Hrvatske tako i cijelog svijeta, koje se susrelo s jednakim izazovima. Prepoznali smo priliku da iskoristimo svoju internu snagu i kreativnost i da kreiramo mobilne urede koji su se pokazali nužnima za rad od doma. Izazov je bio dizajnirati i razviti potpuno novu liniju proizvoda i od njih stvoriti brend u vrlo kratkom roku – kaže Dejan Sobočan, izvršni direktor tvrtke Sobočan.

Taj novi veliki poslovni iskorak je razvoj linije proizvoda Movo, mobilne radne jedinice koja korisniku pruža profesionalne uvjete rada bez obzira na to gdje se nalazi. Po završetku rada se vrlo jednostavno zatvori, po potrebi i zaključa te odgura i spremi. Linija zasad ima šest različitih modela mobilnog ureda, a svaki ima i mogućnost personalizacije.

Tvrtka Sobočan danas zapošljava 200 zaposlenih, podigla je četiri proizvodne hale i može se pohvaliti da ima 1,5 milijuna četvornih metara opremljenih poslovnih prostora te realiziranim projektima u više od 20 država diljem svijeta. Sve svoje sirovine nabavlja od domaćih lokalnih tvrtki. Dobitnici su niz nagrada, od nagrade Grada Mursko Središće, županijske nagrade Zrinski i Zlatne kune HGK.

POTICANJE GOSPODARSTVA Centar za pametnu poljoprivredu i ICT gradit će se u Virovitici: Smanjit će se troškovi proizvodnje

– Ono što posebno veseli je da ta tvrtka stalno zapošljava nove ljude i povećava plaće koje su znatno veće od prosjeka u Međimurskoj županiji. To je tvrtka koja isplaćuje regres, božićnicu i ostale nagrade, i koja za vrijeme pandemije nije otpustila ni jednog djelatnika – ističe gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.