Izbornik
Naslovnica Županije
Nastavak ulaganja u školstvo

Osnovna škola u Gori dobit će i novu sportsku dvoranu

NOVAC za obnovu ove škole osigurala je i Splitsko-dalmatinska županija, a župan Boban obišao je obnovljenu školu
Foto: SMŽ

Nova zgrada Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora dobit će i novu dvoranu, najavio je župan Ivan Celjak koji je posjetio ovu školu zajedno sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom.

– Drago mi je da smo u obnovljenoj školi ugostili našeg prijatelja župana Blaženka Bobana koji je odmah nakon potresa, u kojem je teško oštećena i zgrada OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, pritekao u pomoć svima nama i našim sugrađanima. Splitsko-dalmatinska županija osigurala je oko 400.000 eura za obnovu ove škole. Međutim, uspjeli smo povući sva sredstva iz Fonda solidarnosti EU pa ćemo tu donaciju usmjeriti u gradnju nove školske dvorane. Sisačko-moslavačka županija osigurat će razliku potrebnih sredstava. Postupak će biti pokrenut iduće godine kada će i započeti gradnja dvorane. Obnovom objektima nastojimo dodati novu vrijednost i sadržaje – rekao je župan Celjak.

Nekoliko dana nakon potresa u prosincu 2020. godine Petrinju je posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, koji se prisjetio tih trenutaka.

– Došao sam u Petrinju odmah nakon potresa s našim vatrogascima i HGSS-om. Bio sam potresen, ali istodobno i ohrabren zbog ljudi koji su bili puni pozitivne energije i optimizma iako su doživjeli takvu katastrofu. Posjetio sam i ovu školu u Gori sa svojim suradnicima i tada smo odlučili da ćemo pomoći u njezinoj obnovi – izjavio je župan Boban. Vrijednost gradnje nove škole u Gori iznosila je oko 3,3 milijuna eura što je financirano iz Fonda solidarnosti EU.

FILM posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta, ali i stola Priznanje filmu 'Okusi prije svega' Osvojeno zlato u kategoriji za promotivni turistički film Prema odluci koju potpisuje čelni čovjek Koprivnice studenti će dobiti stipendiju u obliku jednokratne novčane potpore u iznosu od 968 eura Nova odluka o dodatnom stipendiranju Stipendije od 968 eura za 12 studenata Sveučilišta Sjever Osigurana su sredstva za obnovu dvorca, zgrada s desne strane Aleje Đure Jelačića i velikog romantičnog perivoja koji se proteže na više od 20 hektara Obnovljeni Novi dvori promijenit će život u gradu Obnova Novih dvora u "Banovu gradu" vrijedna deset milijuna eura