Izbornik
Naslovnica Gradovi
Nova odluka o dodatnom stipendiranju

Stipendije od 968 eura za 12 studenata Sveučilišta Sjever

Prema odluci koju potpisuje čelni čovjek Koprivnice studenti će dobiti stipendiju u obliku jednokratne novčane potpore u iznosu od 968 eura
Foto: Koprivnica

Nakon provedenog javnog natječaja, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić donio je protekli tjedan odluku o dodjeli ukupno 12 stipendija studentima Sveučilišta Sjever.

Prema odluci koju potpisuje čelni čovjek Koprivnice, studenti će dobiti stipendiju u obliku jednokratne novčane potpore u iznosu od 968 eura.

"Dodjeljuje se 12 studentskih stipendija Grada Koprivnice redovnim studentima Sveučilišta Sjever – Sveučilišni centar Koprivnica za akademsku godinu 2023./2024., a koji su ispunili uvjete javnog natječaja", navodi se u odluci o stipendiranju studenata koprivničkoga Sveučilišta Sjever.

Stipendije će dobiti studenti Prehrambene tehnologije Paola Đopar i Simona Filip; studenti Logistike i mobilnosti Borna Paska, Mihael Ilotić, Davor Bračko, Josip Benkek, Dora Pavelić i Matea Jelinčić; studenti Zaštite okoliša i ambalaže Lorena Galović, Aurelija Kordić, Petra Novak i Sarah Grobenski.

"Grad Koprivnica i studenti sklopit će Ugovor o stipendiranju kojim će se utvrditi međusobna prava i obveze. Dodijeljene stipendije u ukupnom iznosu od 968 eura po studentu isplatit će se u obliku jednokratne financijske pomoći", odlučio je gradonačelnik.

Ove su godine već podijeljeni ugovori o stipendiranju novih 125 studenata. U proračunu Grada Koprivnice za potrebe studentskih stipendija osigurano je ukupno 350.000 eura, a stipendije su uvećane za otprilike 10 posto. Tako od ove godine stipendija za studiranje u Hrvatskoj iznosi 80 eura mjesečno, odnosno 160 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske.

Stipendija za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto iznosi 120 eura mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 240 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske, dok stipendija za stručno osposobljavanje u deficitarnim zanimanjima iznosi 120 eura mjesečno, ističu u koprivničkoj Gradskoj upravi.

Javnosti je predstavljena Strategija zelene urbane obnove Grada Kutine, planski dokument kojim se na strateškoj razini definira razvoj mreže zelene infrastrukture Zelena infrastruktura i kružno gospodarenje prostorom Predstavljena je Strategija zelene urbane obnove Kutine BISER ARHITEKTURE Objekt je izgrađen u 19. stoljeću, primjer je reprezentativne gradske vile te zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske Dio sredstava povučen je iz Fonda solidarnosti Grad osigurao dva milijuna eura za obnovu Vile Allnoch Uoči samog otvorenja manifestacije tradicionalno je među predstavnicama kulturno-umjetničkih društava koja su nastupala održan izbor najljepše snehe Slavljenje početka berbe grožđa Voloderska jesen – poseban naglasak uvijek je na škrletu i na vinarima