Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Završena investicija vrijedna 180.000 eura

Osnovna škola u Okrugljači zasjala u novom ruhu

Škola u Okrugljači
Foto: Kristijan Toplak

Svoja vrata otvorila je netom obnovljena škola u Okrugljači i sada su sve škole na području Općine Špišić Bukovica ili nove ili potpuno obnovljene. Ujedno je to i 51. škola na području Virovitičko-podravske županije koja je ili novoizgrađena ili obnovljena.

Škola je obnovljena sredstvima Virovitičko-podravske županije i Ministarstva regionalnog razvoja. Projektom je znatno poboljšana toplinska zaštita vanjske ovojnice zgrade, a rasvjetna tijela zamijenjena su modernom LED rasvjetom. Stari plinski kotlovi zamijenjeni su dizalicama topline, a instalirane su i fotonaponske elektrane, što će doprinijeti znatnom smanjenju utroška energije i štetnih emisija CO2. Uz to, sagrađena je i rampa koja omogućava kvalitetniji pristup osobama s invaliditetom.

– Zahvaljujući sredstvima Virovitičko-podravske županije i Ministarstva regionalnog razvoja, uspjeli smo obnoviti ovu školu i osigurati uvjete koji su na razini kakvu imaju djeca u "gradskim školama". Ovime smo željeli pokazati da nam je jednako stalo do svih učenika, bez obzira na veličinu škole. Ovo je 51. škola koju smo obnovili ili sagradili od ukupno 74 škole koje imamo kao osnivači, uključujući srednje, osnovne matične i područne škole – rekao je župan Andrović.

Škola, koja je prvotno izgrađena 1968. godine, sada je energetski učinkovitija, s procijenjenom uštedom energije većom od 65 posto. Ukupna vrijednost investicije iznosi 180.000 eura, od čega je 120.000 eura osigurala Virovitičko-podravska županija, a 60.000 eura stiglo je od Ministarstva regionalnog razvoja, za energetsku obnovu.

Vrtić u Orahovici Virovitičko-podravska županija Obnovljeni i moderni vrtić otvorio vrata mališanima u Orahovici Mrka trka Mrka trka 2 Ulicama Virovitice trčala 434 natjecatelja storyeditor/2024-09-06/a_dvorac_jankovic_suhopolje_foto_kristijan_toplak.jpg Pravi hit Dvorac i Kurija ruše turističke rekorde