Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ZA LJETOVANJE DJECE SLABIJEG IMOVINSKOG SUSTAVA ŽUPANIJA OSIGURALA 120.000 KUNA IZ PRORAČUNA

Osnovnoškolci otputovali u Tkon na otoku Pašmanu

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županijske osnovnoškolce s bjelovarskog autobusnog kolodvora na put je ispratio i župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić

Na bjelovarskom autobusnom kolodvoru župan Marko Marušić ispratio je županijske osnovnoškolce koji će sedam dana ljetovati u Tkonu na otoku Pašmanu. Otputovao je 31 učenik, a nakon njih ide nova skupina od 37 učenika. Za to je u županijskom proračunu osigurano 120 tisuća kuna.

LJETNO UŽIVANJE Spas od vrućina Puležani i gosti nalaze u ugodnoj temperaturi mora

– Kao što sam i najavljivao, svaki dobar projekt će se nastaviti. Unatoč teškoj financijskoj situaciji u kojoj je naš županijski proračun, za djecu jednostavno mora biti novca i tu nema nikakve dileme. Zato mi je zadovoljstvo i čast biti ovdje i ispratiti našu djecu. To su djeca slabijeg imovinskog stanja, nekima je ovo prvi odlazak na more i projekt me iznimno veseli. Uvijek će im Županija biti potpora, ali ne samo njima već svoj našoj djeci. Moramo svi raditi i pronaći sredstva kako bismo djeci omogućili što bolje i sretnije djetinjstvo. Želim im da imaju dobro vrijeme, da se dobro zabave, da sretno putuju, da nauče plivati oni koji ne znaju. I naravno, da se sretno vrate i da im ljetovanje ostane u lijepom sjećanju – naglasio je župan Marko Marušić. Na ljetovanje je otputovala i učenica Mirta Fegeš iz Velikog Trojstva.

– Dugo sam se pripremala za ovaj put i jako puno mi znači. Veselim se kupanju i plivanju – rekla je uzbuđena Mirta koju je na ljetovanje ispratila majka Dubravka. 

Pulski vrtićanci brojne aktivnostitijekom ljeta provode na moru Mališani gradskih vrtića uživaju u kupanju i igri u kampovima

– Ja sam možda uzbuđenija nego Mirta, jer neću je vidjeti tjedan dana. Malo smo prije puta istraživali i znam da će im tamo biti super. Igre, kvizovi, kupanje sunčanje i druženje s djecom, ovim putem iskreno zahvaljujem – rekla je Dubravka Fegeš. Da ih u Tkonu očekuje obilje zabave, potvrdila je učiteljica iz Osnovne škole Dežanovac Elena Petrušić, koja je ujedno i jedna od animatorica na ljetovanju.

– Očekuju ih druženja, uživanje u moru, oni koji ne znaju plivati naučit će, a poslijepodne imamo radionice, različite igre i aktivnosti. Tako da ih očekuje puno zabave. Ja idem već nekoliko godina s djecom, uživam u tome – istaknula je Elena Petrušić.