Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pulski vrtićanci brojne aktivnostitijekom ljeta provode na moru

Mališani gradskih vrtića uživaju u kupanju i igri u kampovima

Foto: Grad Pula
Poželjan je boravak na otvorenom kako bismo svi ostali zdravi i sačuvali povoljnu epidemiološku sliku, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić

Dolaskom ljeta Dječji vrtić Pula, Mali svijet i Rin Tin Tin, vrtići čiji je osnivač Grad Pula, brojne aktivnosti provode na moru. Dječji vrtić Pula tako je već sredinom lipnja započeo s radom u kampu na Valkanama, a od ponedjeljka, 5. srpnja, započinje s radom i u njihovom kampu na Hidrobazi, koji će koristiti djeca iz vrtića Veli Vrh. U kampovima na moru borave djeca predškolskog uzrasta te njihova braća i sestre koji imaju navršenih pet godina, a svi borave u turnusima od po dva tjedna.

FILIP ZORIČIĆ Gradonačelnik: Do jeseni odgoda radova na starom Kaštijunu

Prednosti grada na moru

Dječji vrtić Mali svijet prije dva tjedna započeo je s cjelodnevnim kampom i školom plivanja na Ferijalnom, a budući da se nalaze u blizini gradskih plaža, u svoj plan rada za ljetno razdoblje uvrstili su odlazak na more.

Dječji vrtić na talijanskom jeziku Rin Tin Tin započinje s ljetnim radom od 1. srpnja do 31.kolovoza. U suradnji s Gradom Pulom od četvrtka, 1. srpnja, 30 djevojčica i dječaka otišlo je na ljetni kamp na gradskom kupalištu Stoja.

– Radujem se što naši gradski vrtići tijekom ljeta odlaze s djecom na more i na najbolji mogući način koriste naše prednosti grada na moru. Vjerujem da su i odgojno-obrazovni sadržaji i aktivnosti pomno planirani upravo kako bi se iskoristile prirodne blagodati, ali i kako bi djeca, uz uživanje u kupanju, nastavila s aktivnim usvajanjem znanja i vještina kao i istraživanjima primjerenim njihovoj dobi. Također, poželjan je i boravak na otvorenom kako bismo svi ostali zdravi i sačuvali povoljnu epidemiološku sliku – rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Obnova Arheološkog muzeja Istre, uređenje Malog rimskog kazališta... U obnovu kulturne baštine ulaže se više od 150 milijuna kuna

Ravnateljica vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich zahvalila je roditeljima predškolaca koji su odabrali odgojno-obrazovni rad u ljetnom kampu jer će sadržavati sve segmente rada uz dodanu vrijednost škole plivanja koju će ove godine realizirati zahvaljujući financijskoj potpori Talijanske unije. Ljetni rad odvijat će se i u središnjoj zgradi vrtića te u područnom vrtiću Giardini.

Područna skupina Delfini pri Talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi bit će zatvorena, dok će područni vrtić Pinguino na Verudi biti na raspolaganju djeci iz ljetnog kampa koja će koristiti vrtić u slučaju kiše.

Zabava i učenje

– Tijekom ljetnog rada odgojiteljice će prilagoditi odgojno-obrazovni rad koristeći što je više moguće otvoreni prostor našeg parka koji obiluje hladovinom uz igre s vodom, ali i rad na projektu koji će omogućiti djeci upoznavanje Dantea Alighierija koristeći metodički pristup prikladan dobi djece – pojasnila je ravnateljica Tamara Brussich.