Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Europski projekt vrijedan gotovo 2,5 milijuna kuna

Osobni asistenti za 21 osobu s invaliditetom

Foto: pozega.hr
Ovim projektom udruga je osigurala osobne asistente za osobe s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, koje su tako dobile mogućnost unapređenja kvalitete života

HGK – Županijska komora Požega bila je domaćin početne konferencije projekta “Usluga osobne asistencije – faza II”, koji provodi Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a odobrena su sredstva u iznosu od gotovo 2,5 milijuna kuna.

Državno natjecanje Učenici iz cijele Hrvatske u Tehničkoj školi

– Ovaj projekt od iznimne je važnosti, kako za naše osobe s invaliditetom tako i za širu zajednicu. Imam još jedan projekt takvog tipa koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji je vrijedan oko 1,8 milijuna kuna. Ponosni smo da naša udruga provodi i projekt koji financira Nacionalna zaklada kroz institucionalnu podršku, a riječ je o zapošljavanju osoba s invaliditetom. Na taj način pokazujemo kako su osobe s invaliditetom jednako vrijedne i da jednako mogu pridonijeti zajednici – rekla je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Jelosavka Jakovljević.

Ispred Grada Požege početnoj konferenciji projekta prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon, koji je rekao da će Grad uvijek stajati na raspolaganju svojoj udruzi i njezinim aktivnostima.

Bebe kod gradonačelnika Puljašić donirao novac za 38 malih sugrađana

Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Ovim projektom udruga je osigurala osobne asistente za 21 osobu s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta, koje su tako dobile mogućnost unapređenja kvalitete života.

Uskrsni sajam Podijelili tisuću porcija kajgane i perkelta