Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Župan Blaženko Boban primio splitsko-dalmatinske olimpijce i uručio im novčane nagrade

Osvajačima medalja uručeni čekovi od 25.000 za zlato, 20.000 za srebro i 15.000 kuna za osvojenu broncu

1/3
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Želim još jednom zahvaliti svima u županiji, a i cijeloj Hrvatskoj na potpori i nadam se da će mi to biti izvor motivacije za dalje - rekla je osvajačica olimpijskog zlata Matea Jelić

Od ukupno osam olimpijskih medalja, koliko su hrvatski sportaši donijeli iz Tokija, četiri su stigle u Splitsko-dalmatinsku županiju, sa zadovoljstvom je istaknuo župan Blaženko Boban na svečanom prijamu koji je organizirao za olimpijce s područja Splitsko-dalmatinske županije: olimpijsku pobjednicu  Mateu Jelić (te-kvon-do), srebrnog Tončija Stipanovića  (jedrenje), brončanog Tonija Kanaeta (te-kvon-do), četvrtfinalista  Ivana Šapinu  (te-kvon-do), kao i za njihove trenere  Tonija Tomasa, Jozu Jakelića i Veljka Lauru Šišu.

Poticaj za dalje

Osvajačima medalja župan Blaženko Boban uručio je čekove u iznosima od  25.000 kuna  za zlato,  20.000  kuna za srebro i 15.000  kuna za osvojenu broncu u Tokiju.

– Hvala Matei, Tončiju, Toniju i Mati koji danas nažalost nije u mogućnosti biti s nama, hvala njihovim trenerima, njihovim obiteljima, klubovima i hvala svima onima koji su ih podržavali na njihovu uistinu trnovitom putu, jer biti najbolji, ili drugi i treći na cijelom svijetu, to je zaista posebna čast. To je zaista ponos svih nas koji ih pratimo i svih nas kojima srce puno jače tuče kad naši sportaši s hrvatskom trobojnicom iziđu na dodjelu medalja. Mi smo danas sukladno mogućnostima dali mali doprinos kao podršku njihovu radu i Splitsko-dalmatinska županija uvijek će ih podržavati. Hvala im na primjeru koji pokazuju svima nama - naglasio je župan Boban nakon sastanka s olimpijcima.

Osvajačica zlata u te-kvon-dou Matea Jelić rekla je kako joj je sve ovo nova situacija i iznenađenje.

– Želim još jednom zahvaliti svima u županiji, a i cijeloj Hrvatskoj na potpori zato što iskreno nisam očekivala da će tako biti, da će me toliko ljudi pratiti, ali nemam riječi za opisati to sve što se sada događa i nadam se da će mi to biti izvor motivacije za dalje – rekla je mlada zlatna olimpijka.

Foto: Splitsko-dalmatinska županija

Naš jedriličar,  Tonči Stipanović  vratio se sa srebrnom medaljom iz Tokija.

– Hvala županu na potpori i na lijepim riječima. Sada se treba malo odmoriti i onda nastaviti s treninzima i pripremama jer će vrijeme proletjeti. Treba iskoristiti svaki trenutak  za trening i pripremu, ja sam već u godinama kada je to svake godine sve teže i teže, ali spreman sam i imam dalje želje i volje i truditi se i boriti i zato želim zahvaliti svima na potpori – rekao je Tonči Stipanović.

Zahvalio se i Toni Kanaet.

– Stvarno sam ponosan što sam predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama i ponosan sam što dolazim iz Splita i ove županije. Meni je ovo motivacija da nastavim što jače raditi i nadam se da je tako i ostalim sportašima koji su osvojili medalje. Da ćemo sada dati još više gasa i da će rezultati biti i bolji – najavljuje Kanaet.

Podrška županije

Trener i osnivač te-kvon-do kluba “Marjan” Toni Tomas ponosan je na rezultate svog kluba:

- Hvala svima na dolasku i hvala županu sa svojim suradnicima što nas je primio jer nam znači kad vidimo da smo ostalim mladim ljudima primjer i da će ih se što više početi baviti sportom i smatram da je to dobro za društvo. Županija nas je do sada uvijek podržavala i siguran sam da će tako i nastaviti, a mi ćemo se truditi i dalje da pokažemo ovakve rezultate - rekao je Tomas.

Naši osvajači poručili su kako im je svima potreban kratak odmor nakon kojeg se vraćaju treninzima i pripremama za Olimpijske 
igre u Parizu 2024. godine. Uz župana Bobana na prijamu su bili zamjenik Stipe Čogelja, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu 
i sport Tomislav Đonlić i pročelnik Kabineta Davor Pavić.