Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GRADONAČELNIK PORUČIO:

‘Otkrit ćemo po čemu smo jedinstveni i to brendirati’

Foto: Čazma
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao je Povelju o pristupanju Mreži s predsjednicom Hrvatskog klastera konkure- ntnosti kreativnih i kulturnih industrija Ivanom Nikolić Popović

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak potpisao je Povelju o pristupanju Grada Čazme Mreži kreativnih gradova s predsjednicom Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija Ivanom Nikolić Popović i predstavnikom Udruge gradova.

za 8,2 posto Čazma prva po porastu neto plaće u županiji

Kreativni gradovi Hrvatske nova su mreža koja okuplja predstavnike lokalnih samouprava i zajednica i stručnjake iz kreativnih i kulturnih industrija kako bi zajedno osmislili modele upravljanja kulturnim i kreativnim resursima gradova radi pokretanja lokalnih ekonomija i stvaranja novih prilika za ulaganja.

Izrada modela upravljanja uključuje identificiranje potencijala i prilika u gradovima uz sudjelovanje građana, a cilj je kreiranje jedinstvenog identiteta gradova na temelju kojeg će se ciljano ulagati u razvoj za rast i radna mjesta. Program u koji su uključeni gradovi potpisnici sastoji se od tri modula. Svaki modul provodi se u suradnji s lokalnom samoupravom i partnerima uključenima u projekt.

– Čazma može ponuditi mnogo toga. Očekujemo da ćemo uz stručnu pomoć Mreže doći do onoga po čemu smo jedinstveni i što nas izdvaja od drugih te ćemo to i brendirati kako bismo imali konkretne rezultate – napomenuo je gradonačelnik Pirak.

U Čazmi će uskoro biti održana kreativna radionica na koju će biti pozvani predstavnici ustanova, udruga i poduzetnika grada Čazme kako bi sa stručnjacima iz Mreže kreativnih gradova počeli raditi na ovome projektu.