Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Na inicijativu župana Blaženka Bobana

Otočki gradonačelnici i načelnici sastali se s vodstvom Jadrolinije

Otočki gradonačelnici i načelnici sastali se s vodstvom Jadrolinije
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Razgovaralo se o cijeni karata, voznom redu, isplativosti linija, uređenju pristaništa, stanju i brzini trajekata, kvaliteti prijevoza te novoj strategiji razvitka linijskog prijevoza

Na inicijativu župana Blaženka Bobana jučer je u dvorani Splitsko-dalmatinske županije održan radni sastanak s jedinicama lokalne samouprave, Nadzornim odborom i Upravom Jadrolinije d.d. na temu linijskog obalnog prometa. Ovo je prvi takav sastanak izvan sjedišta tvrtke u ovakvom sastavu, priopćili su iz Županije.

Na početku radnog sastanka predsjednik Biciklističkog saveza SDŽ Denis Špadina održao je prezentaciju o modelu razvoja cikloturizma u našoj županiji, uz poseban osvrt prijevoza bicikla trajektima i katamaranima, navodeći iskustva i rješenja nekih stranih tvrtki.

Gradonačelnici i načelnici otočnih gradova i općina ovom prilikom upoznali su čelne ljude Jadrolinije kako s pozitivnim tako i negativnim iskustvom prijevoza trajektnima i katamaranima. Razgovaralo se o cijeni karata, voznom redu, isplativosti linija, uređenju pristaništa, stanju i brzini trajekata, kvaliteti prijevoza te novoj strategiji razvitka linijskog prijevoza.

Župan Boban iznio je tri zaključka sa današnjeg sastanka: za koordinatora između prijevoznika i otočkih načelnika i gradonačelnika određuje se pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja, održat će se sastanak s načelnikom Općine Milna i predstavnicima Jadrolinije u što kraćem roku te kao treće još jedan sastanak u ovakvom sastavu održat će se uoči turističke sezone.